11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΘΕΡΜΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΘΕΡΜΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
[Πηγή Ρεπορτάζ: iskra, 07/09/2013]
Πρωτοφανές πλήθος δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, που φέτος ξεπέρασε σε μαζικότητα κάθε προηγούμενο, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει το Σάββατο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη συνδικάτα, κοινωνικά κινήματα και δυνάμεις της Αριστεράς στα εγκαίνια της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσ/νίκης (ΔΕΘ), που έγιναν κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα για να προστατευθεί ο παρευρισκόμενος μνημονιακός πρωθυπουργός, μέτρα που έκαναν την Θεσσαλονίκη να μοιάζει πόλη - φρούριο.
Ο «χορός» των κινητοποιήσεων άνοιξε την Παρασκευή το απόγευμα με συγκέντρωση ένστολων στον Λευκό Πύργο και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, συνεχίστηκε το πρωί του Σαββάτου από τους σχολικούς φύλακες, που εμποδίστηκαν βίαια από τις δυνάμεις καταστολής να προσεγγίσουν το χώρο των εγκαινίων της ΔΕΘ.  

Κορυφώθηκαν, όμως, το απόγευμα του Σαββάτου με τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Ενώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) και δεκάδες κλαδικών ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
[Ακολουθούν Περισσότερες Φωτο...]

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΡΕΙΑ
Εν συνεχεία από το άγαλμα του Βενιζέλου μέσω Εγνατίας, Ελευθερίου Βενιζέλου και παραλιακής ξεκίνησε μία πρωτοφανούς μαζικότητας και αγωνιστικότητας πορεία με κατεύθυνση την κατειλημμένη από τους απολυμένους εργαζόμενους ΕΤ3 και τον χώρο της ΔΕΘ, ενώ η ατμόσφαιρά δονούνταν από συνθήματα για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων και της τρόικας με κυρίαρχα τα «φτάνει πια, φύγετε τώρα», «όλοι στους δρόμους για την ανατροπή», «ώρα να φύγουν, όλοι μαζί για την ανατροπή». Χαρακτηριστικό γεγονός αποτέλεσε η συγκινητικά θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι διαδηλωτές στον μπλοκ των καθηγητών (ΟΛΜΕ), στηρίζοντας έμπρακτα την απόφαση των γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ για μακρόχρονο αγώνα.
Στο τέλος όλες οι συγκεντρώσεις και πορείες ουσιαστικά ενώθηκαν σ’ ένα απέραντο ανθρώπινο ποτάμι.
Η μεγάλη επιτυχία της εργατικής και λαϊκής κινητοποίησης στη ΔΕΘ σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας αγωνιστικής πορείας και μεγάλης σύγκρουσης, που θα συνενώνει συνδικάτα, κοινωνικά κινήματα, λαϊκές επιτροπές και δυνάμεις της Αριστεράς σε ένα μεγάλο λαϊκό, κοινωνικό και πολιτικό κίνημα ανατροπής.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ θέτοντας σε κλοιό τα μπλοκ των "αριστεριστών" και του αντιεξουσιαστικού χώρου προέβησαν με το τέλος της πορείας σε απρόκλητες επιθέσεις με χημικά με ασήμαντες αφορμές και στη συνέχεια προχωρούσαν σε αυθαίρετες τρομοκρατικές προσαγωγές διαδηλωτών στις περιοχές της Ροτόντας και της Καμάρας, ο αριθμός των οποίων έφτασε τις 110! Παράλληλα έγιναν και τρεις συλλήψεις.
Επιμένοντας στο ίδιο κλίμα αστυνομοκρατίας οι δυνάμεις καταστολής έσπευσαν να αποκλείσουν την πρόσβαση αλληλέγγυων στους προασχθένετες και συλληφθεντές της σημερινής μέρας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσ/νίκης.
Πριν και κατά τη διάρκεια των πορειών διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έγιναν αθρόες αυθαίρετες και τρομοκρατικές προσαγωγές ατόμων , η Αστυνομία τις αναβιβάζει σε 123, στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: