23 Σεπτεμβρίου 2013

Πολιτική Απόφαση της 2ης τακτικής Συνόδου του Ε.Σ.Σ. του Ε.ΠΑ.Μ.


Πολιτική Απόφαση της 2ης τακτικής Συνόδου του Ε.Σ.Σ. του Ε.ΠΑ.Μ.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πλέον ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσει την εξουσία και να τεθεί υπό αίρεση το ίδιο το καθεστώς χρεοκρατίας και δωσιλογισμού. Λόγω αυτού κινητοποιεί όλες τις παλιές και γνωστές τακτικές χειραγώγησης του λαού παίζοντας το τελευταίο της χαρτί, αυτό του νέου διχασμού.
Τα μέσα προπαγάνδας του καθεστώτος πλασάρουν τις θεωρίες των δύο άκρων και του Συνταγματικού τόξου, αποπροσανατολίζουν τον λαό και καλλιεργούν ψεύτικα διλήμματα, ενώ η πραγματική διαχωριστική γραμμή βρίσκεται μεταξύ του καθεστώτος κατοχής από τη μια μεριά και του λαού από την άλλη, ανάμεσα στο Φασισμό και την Δημοκρατία.
Η συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού ξεκίνησε με άνανδρες επιθέσεις κατά μεταναστών και κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες με πράξεις βίας ενάντια σε συνδικαλιστές, οργανωμένα μέλη αριστερών κομμάτων, καθώς και σε απλούς πολίτες. 
Κορυφώθηκε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και είμαστε ακόμη στην αρχή. Το αίμα που χύθηκε σηματοδοτεί την μετάβαση σε μια νέα πολιτική περίοδο και μας υποχρεώνει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ενότητα του ελληνικού λαού αποκλείοντας κάθε εκφραστή διχαστικών εμφυλιοπολεμικών αντιλήψεων.
Πρέπει λοιπόν να είμαστε ξεκάθαροι. Τώρα που ο λαός μας προσπαθεί να βρει κοινό βηματισμό στην πάλη του ενάντια στο καθεστώς κατοχής, υπερασπιζόμενος δημόσια κοινωνικά αγαθά, όπως η παιδεία και η υγεία, που μάχεται υπέρ εστιών, κάθε πολιτική δύναμη ή κίνημα που επαναφέρει τα φαντάσματα του εμφυλίου διευκολύνει την κυβέρνηση στο διασπαστικό της έργο.
Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν είναι υπόθεση φανατισμένων ομάδων που διψούν για εκδίκηση. Είναι υπόθεση όλου του λαού που παλεύει για δημοκρατία, περισσότερη δημοκρατία, αληθινή δημοκρατία. Η εκδίκηση, το αίμα για το αίμα και οι άλλες υστερίες που ξεστομίζουν ορισμένοι αφορούν στους θρησκόληπτους φανατικούς, τους τραμπούκους, τον υπόκοσμο και το παρακράτος. Όποιο έμβλημα ευκαιρίας κι αν φέρουν.
Η δωσιλογική κυβέρνηση στοχοποιεί ευθέως κάθε πολιτική δύναμη που της αντιτίθεται. Απειλεί, δε, άμεσα ακόμη και κοινοβουλευτικά κόμματα  που δεν φαίνεται να είναι πειθήνια στη λογική του λεγόμενου «Συνταγματικού τόξου», λειτουργώντας ως ηθικός αυτουργός ακόμη και σε δολοφονικές επιθέσεις που έχουν ως στόχο αρχηγό πολιτικού κόμματος.      
Αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο και τη χρονική στιγμή που εκδόθηκε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, με την οποία συμβούλεψε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, να αναλάβει την «ευθύνη των λόγων του», μετά την σωματική επίθεση που δέχτηκε ο τελευταίος.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο από την αρχή στρατεύτηκε στη προσπάθεια της αγωνιστικής ενότητας του ελληνικού λαού για την ανατροπή του σάπιου πολιτικού συστήματος και την κατάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στο τόπο του.
Η ενότητα του λαού, οι πραγματικές συμμαχίες ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις και λαϊκούς αγωνιστές δοκιμάζονται και κατακτιούνται στην κοινή δράση, στο δρόμο, στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά.
Σε κάθε αγώνα ενάντια στο φασισμό, σε κάθε πραγματικά αντιφασιστική εκδήλωση δεν μπορεί να απουσιάζει το σύμβολο που μπορεί να εκφράσει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο την ενότητα του λαού μας, το σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε σε όλους τους αγώνες σταθμούς της ιστορίας μας (αλβανικό έπος, Εθνική Αντίσταση, δημοκρατικοί αγώνες, Πολυτεχνείο), η ελληνική σημαία.
Δυνάμεις και κινήματα που ποινικοποιούν τη χρήση του εθνικού συμβόλου,  το χαρίζουν στις δυνάμεις κατοχής και στους φασίστες που υπηρετούν το καθεστώς. Δίνουν ερείσματα πατριωτισμού στους εχθρούς της Δημοκρατίας και του λαού.
Οι μόνοι που πρέπει να τους αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα να φέρουν το οποιοδήποτε Εθνικό σύμβολο, είναι οι πατριδοκάπηλοι σφετεριστές της εξουσίας, συνεργάτες των ξένων επικυρίαρχων και οι θρασύδειλοι πληρωμένοι τραμπούκοι της Χ.Α. που δρουν για λογαριασμό τους, οι οποίοι κραδαίνοντας τη σημαία ως όπλο, μαγαρίζουν το ιερό σύμβολο της ενότητας του Έθνους και των αγώνων του λαού για Ελευθερία και Δημοκρατία.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν εκφοβίζεται, δεν παρασύρεται και δεν παρεκκλίνει από το στόχο του. Συνεχίζει σταθερά στον αγώνα του για την κατάκτηση της δημοκρατίας παντού, με λειτουργικές καταλήψεις και τη Γενική Πολιτική Απεργία ως τα πρώτα βήματα για την ανατροπή του καθεστώτος και το άνοιγμα του δρόμου για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του.

Αθήνα 22 Σεπτεμβρίου 2013
Το Ε.Σ.Σ. του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: