24 Ιουλίου 2012

 ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ AΠΟ ΕΛΛΑΝΤΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΓΚΑΡΙΑ!

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από τη δήλωση του προέδρου της Βουλγαρίας εντός ελληνικού εδάφους ότι, οι Έλληνες έχουν δημιουργήσει στη χώρα του 100.000 θέσεις εργασίας και μια νέα αποκάλυψη έρχεται να το επιβεβαιώσει...
Μπορεί οι έλληνες επιχειρηματίες συχνά πυκνά να διαμαρτύρονται για το γραφειοκρατικό και δυσκίνητο κράτος, και να κάνουν λόγο για μια πολιτεία εχθρική προς τον επιχειρηματία, όμως και οι ίδιοι δεν πάνε πίσω.
Τα όσα αποκαλύπτει το XanthiPress.gr αναφορικά με τη Χαρτοποιία Θράκης είναι χαρακτηριστικά. Πριν από λίγο καιρό η Χαρτοποιία Θράκης εκχώρησε τα εμπορικά δικαιώματα της Diana σε θυγατρική εταιρία στη Βουλγαρία.
Μάλιστα, η παραχώρηση της άδειας χρήσης του σήματος Diana στη θυγατρική BELOVO στη Βουλγαρία έγινε με ιδιωτικό συμφωνητικό στις... 2 Δεκεμβρίου, ελάχιστα πριν καταθέσει αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο Ξάνθης.

Πιο απλά η επιχείρηση έλαβε από το κράτος τις γαλαντόμες επιδοτήσεις που πρόσφερε το ελληνικό κράτος μέσω των Αναπτυξιακών Νόμων και μετέφερε την παραγωγή των προϊόντων στη Βουλγαρία. Την ίδια ώρα που η ιδιοκτησία της επιχείρησης ισχυρίζονταν απέναντι στους εργαζόμενους ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει το εργοστάσιο της Ξάνθης σε λειτουργία, ενώ παράλληλα κατηγορούσε την Ελληνική Πολιτεία ότι δεν του συμψηφίζει τις οφειλές που έχει.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο διάστημα συζητήθηκε και εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το φωτοβολταϊκό πάρκο που σχεδιάζει στις εκτάσεις ιδιοκτησίας της Χαρτοποιίας, τις οποίες εκμίσθωσε στους γιούς του με συμβόλαια 20 ετών.
πηγη
 
anti.ntp

Δεν υπάρχουν σχόλια: