24 Ιουλίου 2012

Moody's: Αρνητική η προοπτική για Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία

Σε αρνητικές υποβάθμισε η Moody's τις προοπτικές για τις οικονομίες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, κάτι που συνιστά το πρώτο βήμα προς ενδεχόμενη υποβάθμιση του αξιόχρεού τους.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, οι χώρες αυτές, που διαθέτουν την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ, είναι σε κίνδυνο λόγω των ευρύτερων προβλημάτων της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχομένου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Η Moody's επικαλείται ακόμη την «αυξανόμενη πιθανότητα» να χρειαστεί στήριξη για ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία. «Δεδομένης της μεγαλύτερης δυνατότητας απορρόφησης του κόστους που συνδέεται με μια τέτοια στήριξη, αυτό το βάρος, πιθανότατα θα πέσει κυρίως στις χώρες της Ευρωζώνης με την καλύτερη αξιολόγηση, αν η Ευρωζώνη πρόκειτιαι να διατηρηθεί στη σημερινή της μορφή» προστίθεται στην ανακοίνωση του οίκου.
Ειδικότερα για τη χώρα μας, η Moody's θεωρεί πως ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ έχει αυξηθεί, ενώ επισημαίνει πως ενδεχόμενη έξοδος θα συνιστούσε απειλή για το ευρώ.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: