26 Ιουλίου 2012

Μείωση 5% στον κατώτατο μισθό προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ

 


Μείωση του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης κατά 5% κατέθεσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων στη ΓΣΕΕ. Παράλληλα σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ η κλαδική σύμβαση του εμπορίου που αναμένεται να υπογραφεί προβλέπει μειώσεις μισθών κατά  6-7%.
  Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλου, κατά τη διάρκεια παρουσίασης έρευνας, 19.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει τους τελευταίους δώδεκα μήνες και 260.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί...

Όπως σημείωσε οι επιχειρήσεις αδυνατούν να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις για μισθούς, πρώτες ύλες, ενοίκια, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και ΔΕΚΟ και χαρακτήρισε την κατάσταση για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων ως μη αναστρέψιμη.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου σε δείγμα 1200 επιχειρήσεων, το 40 % των αυτοαπασχολούμενων / μικρομεσαίων δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επειδή αδυνατεί να πληρώσει τα ασφάλιστρα στον ΟΑΕΕ.
  Ωστόσο, όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, υπάρχει και ένα αισιόδοξο εύρημα από την έρευνα, και αφορά τη σταδιακή ανάκαμψη της εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα αφού το 37% θεωρεί ασφαλείς τις καταθέσεις του στις ελληνικές τράπεζες (από 22% τον Ιανουάριο του 2012).
  «Οι πολιτικές που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν στην εσωτερική υποτίμηση αποδεικνύονται καταστροφικές για την ελληνική οικονομία. Αν συνεχιστούν με την ίδια ένταση κινδυνεύουν από μόνες τους να οδηγήσουν τη χώρα στα περιθώρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το γεγονός ότι οι πολιτικές αυτές είναι λανθασμένες αποδεικνύεται και από την διάψευση των επίσημων προβλέψεων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. σχετικά με την ύφεση, το ποσοστό ανεργίας και το κλείσιμο επιχειρήσεων», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δ. Ασημακόπουλος
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: