23 Ιουλίου 2012

"Η Ελλάδα κινδυνεύει από μια συριακή κατάρρευση"

Εξαιρετικά χρήσιμη χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας την παρουσία του στην Άτυπη Συνάντηση του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στη Λευκωσία.
Σε δηλώσεις στο ΑΜΠΕ ο υπουργός ανέφερε ότι ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για τη Συρία, στο πλαίσιο «που αναγνωρίστηκε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει από μια συριακή κατάρρευση», αλλά από εκεί και πέρα, σημείωσε, «βλέποντας και κάνοντας».
Επίσης, ο κ. Δένδιας είπε ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα ότι έγιναν αναφορές στα θέματα που αντιμετωπίζει με το άσυλο και την παράνομη μετανάστευση, τόσο στον...
Έβρο, όσο και μέσα στην χώρα, στα κέντρα των πόλεων.
Ο Έλληνας υπουργός είχε διμερείς συναντήσεις, με τους υπουργούς της Ισπανίας και της Ιταλίας, που αφορούσαν, όπως είπε, τα θέματα της πυρόσβεσης και της προσπάθειας «να δημιουργήσουμε μια εφεδρεία για την περίπτωση που η Ελλάδα αντιμετωπίσει ένα μεγάλο -απευκταίο βέβαια- κύμα πυρκαγιών, δηλαδή να δημιουργήσουμε ένα σύστημα αλληλοκάλυψης της Νότιας Ευρώπης».
Επίσης, ο κ. Δένδιας είχε συζητήσεις με την Κύπρια υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, στο πλαίσιο των προσπαθειών, όπως ανέφερε, από την πλευρά της Ελλάδας για ρυθμίσεις στην υπάρχουσα Συνθήκη Δουβλίνο 2.
«Η ευρωπαϊκή πορεία είναι μια πορεία συνεχών συζητήσεων, στις οποίες οφείλουμε να μετέχουμε και να προσπαθούμε», τόνισε ο Έλληνας υπουργός.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: