27 Ιουλίου 2012

Νέα σκληρή προειδοποίηση Ερντογάν προς Κούρδους



Image

Σε νέο μήνυμα του προς τους Κούρδους της Συρίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν προειδοποίησε την άλλη πλευρά ότι η χώρα του δεν θα μείνει απλός παρατηρητής εάν εκείνη συνεχίσει τις προκλήσεις.
Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις δράσεις Κούρδων της Συρίας που έχουν στενές σχέσεις με το κουρδικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΚΚ), το οποίο η Τουρκία, όπως και πολλές ακόμα χώρες –με σημαντικότερη τις ΗΠΑ- θεωρούν και αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατικό.
Το μήνυμά του ήρθε μία ημέρα έπειτα από την ανακοίνωσή του ότι η παρέμβαση στη Συρία είναι «αδιαμφισβήτητο δικαίωμα» (της Τουρκίας), σε περίπτωση που η χώρα του απειληθεί.
«Δεν θα επιτρέψουμε στην τρομοκρατική οργάνωση να δημιουργήσει στρατόπεδα-βάσεις στη Β. Συρία και να μας απειλεί»,  δήλωσε ο Ερντογάν λίγο πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο για να παραστεί στην τελετή ...
έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σύμφωνα με τη Zaman, είπε επίσης πως, «ουδείς θα έπρεπε να προσπαθήσει να μας απειλήσει. Δεν θα υποκύψουμε σε προκλήσεις. Αντιθέτως, θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της τρομοκρατίας».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: