24 Ιουλίου 2012

LA REPUBBLICA: "ΑΘΗΝΑ, ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΥΠΟ ΠΩΛΗΣΗ"


"Αθήνα, μια πόλη υπό πώληση, η οποία αντιμετωπίζει τις τελευταίες εξετάσεις για το ευρώ", αναφέρει σε σημερινό άρθρο, που υπογράφει απεσταλμένος της στην ελληνική πρωτεύουσα, η εφημερίδα La Repubblica.
"Δεν θα είναι αρκετή η πώληση των τελευταίων τεσσάρων Airbus της παλιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας -η οποία έχει ήδη ιδιωτικοποιηθεί- για να "χορτάσει" η τρόικα, η οποία επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα, όπου πρέπει να δοθούν οι πολλοστές εξετάσεις του ευρώ" γράφει η μεγαλύτερη εφημερίδα της ιταλικής πρωτεύουσας.
"Σύμφωνα με τα προγράμματα που είχαν εκπονηθεί, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων θα έπρεπε να περισυλλέξει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ, χάρη στη διάθεση, στην αγορά, σημαντικής κινητής και ακίνητης περιουσίας. Μέχρι τώρα, όμως, συμπεριλαμβανομένων και των αεροπλάνων, συγκέντρωσε κάτι περισσότερο από... το μισό ποσό, δηλαδή 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Σαν τον Μινώταυρο, η τρόικα ζητά από την Αθήνα, σαφώς μεγαλύτερες θυσίες" συμπληρώνει ο Ιταλός απεσταλμένος Πάολο Γκρισέρι.
Σήμερα το πρωί οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά θα προσπαθήσουν να πείσουν τους εξεταστές ότι ένα μέρος της καθυστέρησης οφείλεται στη δύσκολη, πολιτικά, περίοδο, με δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Θα ζητηθεί η μετάθεση πέραν του 2014 της ημερομηνίας κατά την οποία θα γίνουν οι περικοπές ύψους 11,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να γίνει δυνατό να αυξηθούν οι κατώτερες συντάξεις και να μειωθούν οι φόροι που βαραίνουν τις επιχειρήσεις" συμπληρώνει η La Repubblica.
Σύμφωνα με τον Ιταλό απεσταλμένο "κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί αν τελικά κερδίσουν τα γερμανικά γεράκια και η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή", διότι "στην Αθήνα, η φτώχεια είναι πλέον εμφανής. Και οι κεντρικές συνοικίες έχουν μετατραπεί σε ένα περίεργο μείγμα τουρισμού και απόγνωσης, με πωλητές αναμνηστικών και φτωχούς που προσπαθούν να βρουν κάποιο τρόπο για να απομακρύνουν την πείνα".
Η εφημερίδα της Αιώνιας Πόλης καταλήγει την ανάλυσή της τονίζοντας ότι "σήμερα, η κυβέρνηση Σαμαρά δοκιμάζεται καθοριστικά, στην αναζήτηση ενός στενότατου δρόμου -ίσως και ανύπαρκτου- που θα έπρεπε να επιτρέψει τη διάσωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και, παράλληλα, να καταφέρει η χώρα να μείνει αγκιστρωμένη στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: