21 Ιουλίου 2012

Το colpo grosso της ληστοσυµµορίας 
των αποκρατικοποιήσεων

Οι απίστευτες και εξαιρετικά επικίνδυνες ανοησίες που λέγονται σχετικά µε το γενικό ξεπούληµα και τη µείωση του Χρέους. Το χρηµατοδοτικό εργαλείο, επινόησης Γιάννη Στουρνάρα µε την αγορά οµολόγων από την δευτερογενή αγορά.
 Τo ΧΩΝΙ ΚΡΑΤΑΕΙ o ∆ΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ 

Απίστευτες και εξαιρετικά επικίνδυνες ανοησίες λέγονται σχετικά µε το γενικό ξεπούληµα (αποκρατικοποιήσεις, όπως θέλει να τις ονοµάζει η κυβέρνηση) και την µείωση του χρέους. Πρώτος έκανε την αρχή ο περίλαµπρος αυτός νους της οικονοµολογικής διαστροφής, κ. Γιάννης Στουρνάρας, που για δυστυχία µας βρέθηκε υπουργός: Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε συγκροτηµένες ενέργειες για την προσέλκυση επενδυτών είπε ο κ. Στουρνάρας στις προγραµµατικές δηλώσεις της κυβέρνησης και...
τόνισε ότι «στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξουν άµεσα µέτρα αποκατάστασης της εµπιστοσύνης και τόνωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγµα η θεσµοθέτηση της δυνατότητας του ΤΑΙΠΕ∆ να δέχεται οµόλογα του Ελληνικού ∆ηµοσίου ως τίµηµα για τις αποκρατικοποιήσεις». Όπως διευκρίνιζαν κύκλοι του υπουργείου Οικονοµικών ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα νέο χρηµατοδοτικό εργαλείο καθώς η αγορά ακινήτων του δηµοσίου θα γίνεται µε οµόλογα του Ελληνικού ∆ηµοσίου στην ονοµαστική τους αξία και ουσιαστικά το ΤΑΙΠΕ∆ θα µπορεί να εξοφλεί δηµόσιο χρέος, δεδοµένου ότι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις µειώνουν το χρέος. Το πράγµα είναι απλό: Τα φιλαράκια του κ. Στουρνάρα και οι ληστοσυµµορίτες που βρίσκονται πίσω από την σηµερινή κυβέρνηση δεν έχουν παρά να προµηθευτούν ελληνικά οµόλογα από την δευτερογενή αγορά αξίας γύρω στα 20 σεντς του ευρώ και έπειτα να έρθουν να «αγοράσουν» τα τιµαλφή της δηµόσιας περιουσίας στην ονοµαστική αξία των οµολόγων. Με άλλα λόγια αγοράζεις ένα χαρτί έναντι 20 ευρώ και το κράτος σου εγγυάται ότι θα το δεχτεί σε αξία 100 ευρώ αν προτίθεσαι να συµµετάσχεις στις αποκρατικοποιήσεις. Μόνο ληστοσυµµορίτης θα µπορούσε να σκεφτεί τέτοια κοµπίνα. 
διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Δημήτρη Καζάκη Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής 22 Ιουλίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: