22 Ιουλίου 2012

ΤΡΟΙΚΑ: ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ 4 ΔΙΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙΤΕ

Αποφασισμένοι να ζητήσουν από την κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ εμφανίζονται οι επικεφαλής της Τρόικα που επιστρέφουν στην Αθήνα την Τρίτη, απειλώντας ουσιαστικά με χρεοκοπία. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Real News”, οι κύριοι Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Ματίας Μορς (Κομισιόν) θα καλέσουν την κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα εδώ και τώρα για να καταβληθεί την επόμενη δόση. Ουσιαστικά, η Τρόικα φέρεται έτοιμη να εκβιάσει με τη χρεοκοπία για να πετύχει τη λήψη νέων μέτρων ύψους 4 δισ. ευρώ για το 2012.  Μοχλός πίεσης, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα είναι το ελληνικό ομόλογο ύψους... 3,3 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Αυγούστου, το οποίο όμως κατέχει η ΕΚΤ.
Παράλληλα, οι τροικανοί θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να παρουσιάσει χρονοδιάγραμμα ψήφισης και εφαρμογής των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο για το δεύτερο εξάμηνο του 2012.  Στην πράξη, οι επικεφαλής της Τρόικα θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση να βάλει ξανά το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης σε εφαρμογή.
http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: