22 Ιουλίου 2012

Εργοδότης πυροβόλησε μετανάστη και τον κράτησε κλειδωμένο για να μη μιλήσει


Ένας εργοδότης στο Σταυρωμένο Ρεθύμνου πυροβόλησε έναν μετανάστη εργαζόμενό του από το Πακιστάν, τον Μπασίρ Τζαχανγκίρ, και επιχείρησε να τον κρατήσει κλειδωμένο μέσα σε δωμάτιο για να μην αποκαλύψει το περιστατικό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου ο Κ.Μ. εργοδότης του Μπασίρ Τζαχανγκίρ αντί να του καταβάλει τα 300 ευρώ που είχαν συμφωνήσει ως μηνιάτικο τον επισκέφτηκε στη στάνη και άρχισε να πυροβολεί στο δωμάτιο που διέμενε απειλώντας τον. Δύο ηλικιωμένοι που βρισκόντουσαν κοντά στο σημείο επενέβησαν για να τον σταματήσουν αλλά...
μάταια. Τελικά μία σφαίρα βρήκε τον Μπασίρ Τζαχανγκίρ στο πόδι.

Ο Κ.Μ προσπαθώντας να καλύψει το περιστατικό κλείδωσε τον Μπασίρ Τζαχανγκίρ στο δωμάτιο απειλώντας τον πως αν αποκαλύψει την επίθεση τότε θα σκοτώσει τον αδελφό του που επίσης εργάζεται στο Σταυρωμένο.

Τελικά μετά από τρεις ημέρες και χωρίς να έχει δεχτεί καμία βοήθεια για το τραυματισμένο του πόδι ο Μπασίρ Τζαχανγκίρ κατάφερε να διαφύγει. Ο Κ.Μ, μαζί με ακόμα τέσσερα άτομα, αναζήτησε τον Μπασίρ στο σπίτι του αδερφού του χωρίς όμως τελικά να τον εντοπίσει.

Στις 6 Ιουλίου ο  μετανάστης κατάφερε να πάει στην αστυνομία και να καταθέσει μήνυση. Οι αστυνομικοί του τοπικού Α.Τ. κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο και ο Μπασίρ Τζαχανγκίρ διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου χειρουργήθηκε για να αφαιρεθεί η σφαίρα από το πόδι του.

Φοβούμενος νέα επίθεση ο Μπασίρ Τζαχανγκίρ, μαζί με τον αδελφό του, έφυγαν για την Αθήνα, όπου ενημέρωσε την Ένωση Μεταναστών Εργατών και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Οι δύο οργανώσεις κατέθεσαν εκ νέου τις καταγγελίες.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών διερωτώνται «ποιοι είναι αυτοί που καλύπτουν αυτά τα άγρια εργοδοτικά ρατσιστικά εγκλήματα; Ποιοι ήταν οι συνεργάτες του Κ.Μ; Που βρίσκεται τώρα ο δράστης; Έχει ακόμα στην κατοχή του το όπλο που πυροβόλησε και κυκλοφορεί ελεύθερος;»

«Είναι σαφές ότι ο ρατσισμός προστέθηκε στη βάρβαρη εκμετάλλευση ενός αφεντικού που όπως και τα περισσότερα αυτό το διάστημα αποθρασυνόμενα από τις κυβερνήσεις των Μνημονίων παραβιάζουν τα εργασιακά δικαιώματα αφήνοντας συχνά απλήρωτους τους εργάτες. Το επικίνδυνο αυτό κρούσμα για το οποίο η Αστυνομία ζήτησε την σιωπή του θύματος συνέβη σε ένα χωριό που απασχόλησε τα ΜΜΕ το περασμένο Γενάρη με τις πρωτοβουλίες της Αστυνομίας και πολιτών για την συγκρότηση σώματος επιτήρησης της περιοχής για τους μετανάστες στους οποίους συλλογικά είχε φορτωθεί ένα αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος μιας γερόντισσας.», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών Εργατών καλούν τα συνδικάτα του Ρεθύμνου, το Εργατικό Κέντρο να παρέμβουν για την δικαίωση του ενός εργαζόμενου που βρέθηκε απλήρωτος και πυροβολημένος. «Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο Ρέθυμνο να καταδικάσουν αποφασιστικά αυτά τα ρατσιστικά εργοδοτικά εγκλήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: