26 Ιουλίου 2012

Ο Νετανιάχου «πουλάει» την Ελλάδα για την Τουρκία 

«Είναι μια συμπωματική σχέση, ήθελε να φάει μαζί μου ο Γιώργος»
Ο Νετανιάχου «πουλάει» την Ελλάδα για την Τουρκία
Κινήσεις εξομάλυνσης των σχέσεων του με την Άγκυρα κάνει το Ισραήλ, θυσιάζοντας ουσιαστικά τη σχέση με την Ελλάδα που άρχισε να γίνεται πιο στενή  από την ιστορία του «Μαβί Μαρμαρά», όταν οι σχέσεις με την Τουρκία δοκιμάστηκαν σκληρά.

Τώρα όμως, λόγω των εξελίξεων στη Συρία, το Ισραήλ θεωρεί ότι το γεωπολιτικό του συμφέρον είναι η στενή συνεργασία με την Τουρκία και έτσι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτηρίζει τη σχέση με την Αθήνα «συμπτωματική». Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή που έκανε ο Νετανιάχου, μιλώντας σε τουρκικά Μέσα ενημέρωσης, του τρόπου με τον οποίο υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προσέγγισε τη χώρα του.
Σαν να μιλάει στη μόνιμη σχέση του για την ευκαιριακή είπε...
«Με την Ελλάδα είχαμε μόνο απλές διπλωματικές σχέσεις και με την Κύπρο σε επίπεδο προξενείων. Η βελτίωση των σχέσεων μας με την Ελλάδα είναι συμπτωματική…Το Φεβρουάριο του 2010 είχα επισκεφθεί τη Μάσχα, όπου με πλησίασε κάποιος σε εστιατόριο και είπε: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, θέλει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι μαζί σας»…Αρχίσαμε να μιλάμε και αποφασίσαμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις των χωρών μας».

Ο Νετανιάχου αντιθέτως με την «συμπτωματική» σχέση με την Ελλάδα, δεν παρέλειψε να τονίσει την μακρά ιστορία σχέσεων Εβραίων και Τούρκων και να στείλει μήνυμα συμφιλίωσης στην Αγκυρα.
lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια: