25 Ιουλίου 2012

Ρωσία προς Τουρκία: "Θα καταρρίψουμε τα μαχητικά σας στην Συρία σαν παπάκια"!


Έμμεση προειδοποίηση στην Τουρκία να μην διανοηθεί να προχωρήσει στο σχέδιο αεροπορικής προσβολής θέσεων αντιαεροπορικών συστημάτων στην Συρία γιατί τα μαχητικά της "θα καταρριφθουν σαν παπάκια στο λούνα-παρκ" (!), έστειλε η Ρωσία μέσω της εφημερίδας "Ισβέστια" η οποία θεωρείται ότι εκφράζει το κατεστημένο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και το ρωσικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα.
Συγκεκριμένα αναφερόμενη στις διαρροή σε τουρκικές εφημερίδες των σχεδίων εκτέλεσης αποστολών SEAD (καταστολής αεράμυνας) από την τουρκική Αεροπορία ως "εκδίίκηση" για την κατάρριψη του ...

αναγνωριστικού/μαχητικού RF-4E (διαβάστε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ την πρωτογενή πληροφόρηση και σειρά με άγνωστες λεπτομέρειες της κατάρριψης του τουρκικού μαχητικού) η ρωσική εφημερίδα αναφέρει ότι  "Η Τουρκία ήταν έτοιμη να επιτεθεί στη Συρία, αλλά ακύρωσε τα σχέδιά της όταν το τουρκικό ΓΕΕΘΑ κατάλαβε ότι οι πληροφορίες του για την συριακή αεράμυνα ήταν περιορισμένες. Η Συρία διαθέτει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και θα κατέρριπτε τα τουρκικά μαχητικά σαν "τα παπάκια στο λούνα παρκ".
Η εφημερίδα επίσης τονίζει ότι οποιαδήποτε τουρκική επιθετική κίνηση θα πυροδοτούσε γενική πολεμική σύρραξη.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι οι Ρώσοι "σύμβουλοι" έχουν στήσει ένα αντιαεροπορικό δίκτυ, βασισμένο στα διδάγματα των τελευταίων συγρκούσεων απο την εποχή της επιχείρησης "Ναζαρέτ" το 1982, όταν η προωθημένη συριακή αεράμυνα στην κοιλάδα Μπεκάα πρακτικά καταστράφηκε μέσα σε 48 ώρες μαζί με 98 συριακά μαχητικά, από την ισραηλινή Αεροπορία, αλλά και την επιχείρηση "Οπωρόνας" του 2007 όταν καταστράφηκε ένας συριακό εργαστήριο πυρηνικών ερευνών από ισραηινή αεροπρική επίθεση, καθώς βέβαια και τους δύο πολέμους στο Ιράκ το 1991 και το 2003.
Κατ'αρχήν έχουν εγκαταστήσει τρεις ζώνες που η μία προστατεύει τις άλλες: Σε επίπεδο SHORADS τα Pantsir S1, σε μεσαίες αποστάσεις τα BUK-M2 και τα Pechora και στις μεγάλες αποστάσεις τα S-300PMU2 (αν και οι παραδόσεις δεν ολοκληρώθηκαν), είναι μόνο μερικά από τα Α/Α όπλα που είναι ανεπτυγμέν στο συριακό έδαφος, αλλά πάνω απ'όλα περιμετρικά των συστοιχιών έχουν εγκατασταθεί ισχυρότατες μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς πλέον οι Ρώσοι έχουν αντιληφθεί ότι μόνο αν επιβιώσουν από τα ισχυρότατα δυτικά ECM οι πύραυλοι θα μπορέσουν να εκτοξευθούν και να βρουν το στόχο τους.
Η σιγουριά για την τύχη που θα είχε μια τουρκική αεροπορική προσβολή εδράζεται στο γεγονός ότι η συριακή αεράμυνα στήθηκε για να αντιμετωπίσει την ισραηλινή και τον τελευταίο χρόνο την ΝΑΤΟϊκή αεροπορική δύναμη. Άρα η τουρκική Αεροπορία, όντως φαντάζει στους Ρώσους χειριστές των Α/Α συστημάτων περισσόερο σαν "παπάκι του λούνα παρκ"...
  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: