24 Ιουλίου 2012

ΑΜΦΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ


Αμφίσημες δηλώσεις για το μέλλον της Ελλάδος στην ζώνη του ευρώ έγιναν σήμερα από την ηγεσία του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με το Reuters, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας κ. Μαρία Φέκτερ δήλωσε πως δεν εξετάζεται επί του παρόντος έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και διευκρίνισε ότι αναμένεται η έκθεση προόδου της τρόικα τον Σεπτέμβριο. «Επί του παρόντος δεν συζητάμε έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», δήλωσε.
Ωστόσο, ο υφυπουργός Οικονομικών της Αυστρίας και επικεφαλής της Eurogroup  Working Group (EWG) κ. Τόμας Βίζερ ερωτηθείς για την άποψη του Αντικαγκελάριου της Γερμανίας κ. Φίλιπ Ρέσλερ για τη δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε... σε συνέντευξή του στον αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό ORF, πως είναι «μεμονωμένη» άποψη.
«Από όλους τους άλλους πολιτικούς ακούω ότι δεν τίθεται εν αμφιβόλω η ακεραιότητα της Ευρωζώνης», δήλωσε. Ο κ. Βίζερ είπε ότι η τρόικα θα πρέπει να αξιολογήσει τις επόμενες εβδομάδες πόσο πίσω βρίσκεται η Ελλάδα όσον αφορά στο πρόγραμμά της για τη μείωση του χρέους και την επιστροφή στην ανάπτυξη και στη συνέχεια θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις.
«Πρέπει να δούμε ποια είναι η πραγματική απόκλιση από το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα και τα συμφωνηθέντα μέτρα. Είναι μόνο οι τρεις μήνες που χάθηκαν λόγω των εκλογών, είναι περισσότερο, είναι λιγότερο; Κατόπιν, θα δούμε τι πρέπει να γίνει για να επαναφέρουμε το πρόγραμμα. Θα χρειασθούν πολιτικές αποφάσεις από την Ευρωζώνη ή μπορεί να γίνει αυτό με μία απλή προσαρμογή του προγράμματος;», δήλωσε ο αξιωματούχος.


Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: