28 Ιουλίου 2012

ΦΟΥΚΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ


Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, Μίχαελ Φουκς, σε συνέντευξή του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό «WirtschaftsWoche», το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα τονίζει ότι Ελλάδα δεν σώζεται.
«Η διοίκηση εκεί ούτε έχει την βούληση ούτε είναι σε θέση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις - ακόμη και εάν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε το οτιδήποτε» επισημαίνει ο κ. Φουκς (CDU) και προσθέτει ότι δεν επιτρέπεται να υπάρξει «φρέσκο χρήμα» για την κυβέρνηση στην Αθήνα, ενώ αναφέρει ότι η αντίσταση προς... περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα στο γερμανικό Κοινοβούλιο αυξήθηκε από ψηφοφορία σε ψηφοφορία.
Πλειοψηφία στη Βουλή για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας δεν θεωρεί πιθανή και ο οικονομικός εμπειρογνώμονας των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Χέρμαν Ότο Σολμς, ο οποίος, μιλώντας στο ίδιο περιοδικό, υπογραμμίζει ότι «εάν η εκτίμηση της τρόικας δεν είναι απολύτως θετική και η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις, τις οποίες η ίδια ανέλαβε, δεν μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω πληρωμές». Σε αντίθετη περίπτωση, ο κ. Σολμς δεν βλέπει άλλη πιθανότητα από το «να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη και να εισαγάγει ένα δικό της νόμισμα, ώστε να ανακτήσει, μέσω μιας γρήγορης υποτίμησης, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».
Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να χορηγεί περαιτέρω βοήθεια σε χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες βρίσκονται σε κρίση, μόνο έναντι εγγυήσεων. «Η Moody's επιβεβαίωσε το ΑΑΑ της Φινλανδίας, διότι η Φινλανδία ζήτησε να της δοθούν εγγυήσεις για τα δικά της δάνεια διάσωσης. Αυτή είναι η λύση και για τη Γερμανία» δήλωσε ο κ. Ζιν, επίσης στο περιοδικό «WirtschaftsWoche».
http://www.iefimerida.gr
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: