25 Ιουλίου 2012


Νετανιάχου:"Ανάγκη αποκατάστασης σχέσεων με την Τουρκία"

Το Ισραήλ και η πρώην σύμμαχός του η Τουρκία, πρέπει να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους λόγω της αστάθειας στην περιοχή, τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού του εβραϊκού κράτους, Μπένιαμιν Νετανιάχου.

«Η Τουρκία και το Ισραήλ είναι δύο σημαντικά, ισχυρά και σταθερά κράτη σε αυτήν την περιοχή... Πρέπει να βρούμε τρόπους για να αποκατασταθούν οι σχέσεις, όπως ήταν παλαιότερα, καθώς είναι σημαντικό, ιδιαίτερα τώρα, για τη σταθερότητα στην περιοχή», όπως έγινε γνωστό από...

το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Η Τουρκία διέκοψε τις καλές σχέσεις που διατηρούσε με το Ισραήλ, μετά το αιματηρό επεισόδιο σε τουρκικό πλοίο που επιχειρούσε να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.Πολυάριθμες προσπάθειες από το Ισραήλ και την Τουρκία να αναζωπυρώσουν τις στρατηγικές τους σχέσεις, έχουν αποτύχει, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.
Το Τελ Αβίβ έχει απορρίψει τις απαιτήσεις της Άγκυρας, για δημόσια συγγνώμη και αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν στην επιδρομή των ισραηλινών κομάντο στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά. Πάντως παρά τη δήλωση Νετανιάχου δεν υπήρξε καμία αναφορά ότι το Ισραήλ θα αλλάξει τη στάση του και θα ικανοποιήσει κάποιες από τις απαιτήσεις της Τουρκίας.
  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: