24 Ιουλίου 2012

ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΝΕΟΝΑΖΙ  ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


«Αγωνιστής του δρόμου» και μουσικός φέρεται να είναι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο σερραίος νέος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που αντικατέστησε στα έδρανα τον παραιτηθέντα Νικήτα Ζώη. Ακούγοντας όμως τη μουσική του ερχόμαστε αντιμέτωποι με εμετικούς, ρατσιστικούς στίχους που βρίζουν συλλήβδην τους μετανάστες, τους πολιτικούς αλλά και τα εκατομμύρια Εβραίων που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί...


Ειδικότερα, ψάχνοντας στο διαδίκτυο για τον κ. Ματθαιόπουλο, διαβάζουμε ότι πρόκειται για φίλο της κόρης του ηγέτη της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, επαγγέλεται μουσικολόγος ενώ παλιότερα ήταν μπασιστας σε ένα «cult» συγκρότημα της white power ροκ σκηνής, τους.... Πογκρόμ ή Pogrom. Τι εστί white power; Πρόκειται για ακραία μουσική με έντονα ρατσιστικά, φασιστικά στοιχεία πράγμα που είναι φανερό και στους στίχους...
των Πογκρόμ.



Για παραδειγμα στο τραγούδι με τίτλο, «Μίλα ελληνικά ή ψόφα» , οι Πογκρόμ απευθύνονται στους μετανάστες που όπως λένε τους βρωμίζουν τα... νερά:


Έρχεστε στη χώρα μας, δεν έχετε δουλειά
πεινάτε σα ρεμάλια και τρώτε τα παιδιά.
Μιλάτε ρωσικά, μιλάτε αλβανικά
μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!
Τους βλέπω σε πλατείες, τους βλέπω στη δουλειά
τους βλέπω και στη θάλασσα, βρωμίζουν τα νερά.
Μα τώρα θα μιλήσετε σωστά τα ελληνικά.
Μίλα ελληνικά ή ψόφα!


Το συγκεκριμένο κομμάτι κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2005 σε demo με τίτλο «στις γειτονιές και δρόμους»


Το «Μίλα ελληνικά ή ψόφα» είναι διασκευή από παλαιότερο «τραγούδι» του πρώτου ελληνικού «nazi punk» συγκροτήματος, των Hellgrinder. Όμως η «ελπιδοφόρα» μπάντα των Πογκρόμ ήταν συνειδητοποιημένη για όσα τραγουδούσαν, καθώς όπως διαβάζουμε σε συνέντευξη του κ. Ματθαιόπουλου στο τεύχος 22 του περιοδικού «Resistance/Αντεπίθεση» της Χρυσής Αυγής, «για εμάς η μουσική αποτελεί ένα μέσο έκφρασης και όχι αυτοσκοπό. Οι μαχητές γεννιούνται και ωριμάζουν στους δρόμους και όχι στους τέσσερις τοίχους ενός στούντιο. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Τελεία και παύλα!»

Και ποια είναι η ιδεολογία τους ακριβώς; Την απάντηση δίνει ο ίδιος ο Ματθαιόπουλος στην ιδια συνέντευξη:




  «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας έχουν υποστηρίξει στους λίγους έστω μήνες της ύπαρξής μας σαν Pogrom και υποσχόμαστε από την πλευρά μας περισσότερους Αγώνες για το Αίμα, για την Τιμή, για την Χρυσή Αυγή»



Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το Resistance, προλογίζοντας το demo τους το 2005, τους χαρακτηρίζει «Συναγωνιστές» ενώ τα μέλη του συγκροτήματος στη σελίδα τους στο MySpace εξηγούν ότι στόχος των Pogrom είναι «να δημιουργηθεί ένας κύκλος όπου η μουσική έκφραση θα αποτελούσε πραγματικά βιώματα και σκέψεις κι όχι ονειροπαρμένες φιλοσοφίες»

Και για να γίνει πλήρως κατανοητό ποιες είναι οι «σκέψεις» τους, και ποια η «ιδεολογία» του κ. Ματθαιόπουλου που βρίσκεται πλέον στη Βουλή, οι Pogrom μας δίνουν στο ίδιο demo ένα τραγούδι-σοκ κατά των Εβραίων που κάηκαν στο Άουσβιτς από τους Ναζί. Ο τίτλος του: «Αουσβιτς». Και οι στίχοι προκαλούν απλώς ανατριχίλα:


Γαμώ τον Βίζενταλ
γαμώ την Άννα Φρανκ
γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ.
Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω
αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω! 
Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω
στο τείχος των Δακρύων θα ‘ρθώ να κατουρήσω.
Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς…



Τέλος, τώρα που ο κ. Ματθαιόπουλος μπήκε στη Βουλή, το iefimerida.gr παρουσιάζει τους στίχους από μια άλλη επιτυχία των Πογκρόμ με τίτλο «Μια βολτα στην βουλη». Στο κομμάτι αυτό, περιγράφεται τι πρέπει να κάνει ο «μαχητής» όταν μπει στη Βουλή:

θα μπω και στη βουλή είναι όλοι μαζεμένοι
πολύχρωμο μαντρί είναι οι προσκυνημένοι
Τα κλεμμένα πλούτη, τα τόσα ψέματα τους
στο όρκο μου και εκδίκηση θα έρθει κι η σειρά του
Θα μπω και μέσα στη Βουλή και θα την κάψω όλη
να δώσω λίγο φως σε ολόκληρη την πόλη
και να την κάψω όλη
σαν μια τιμωρία
και καθε σπίθα και φωτιά
για κάθε προδοσία
Τα κλεμμένα πλούτη τα τόσα ψέματα τους
στο όρκο μου και εκδίκηση να έρθει η σειρά τους
Θα μπω και μέσα στη Βουλή και θα την κάψω όλη
Θα μπω και μέσα στη Βουλή
Θα μπω και μέσα στη Βουλή
Θα μπω και μέσα στη Βουλή
και να την κάψω όλη
Τα κλεμμένα πλούτη τα τόσα ψέματα τους
Θα μπω και στη Βουλή θα έρθει η σειρά τους
Θα μπω και στη Βουλή


Για την ιστορία, το συγκεκριμένο εθνεγερτικό κομμάτι εμφανίζεται σε συλλογή με τίτλο «Rock για την Πατρίδα». Ωστόσο στη χτεσινή ορκωμοσία του ο χρυσαυγίτης βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος δεν έδειξε τέτοιες προθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος είναι ο δεύτερος αμφιλεγόμενος μουσικός που εισέρχεται στη Βουλή με τη Χρυσή Αυγή, καθώς προηγήθηκε ο γνωστός πλέον Καιάδας των Naer Mataron, κατά κόσμον Γιώργος Γερμένης.

 http://www.iefimerida.gr
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: