26 Ιουλίου 2012

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑμΕΑ

Σταμάτησε η καταβολή των επιδομάτων πρόνοιας στα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν διαθέτει τις απαραίτητες πιστώσεις.
Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες ανάπηροι και οι οικογένειές τους, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν ως μοναδικό εισόδημα τα επιδόματα πρόνοιας, να οδηγούνται στον υποσιτισμό και την πείνα. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσιώτης έκανε χτες παρέμβαση στους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ζητώντας την άμεση καταβολή των επιδομάτων καθώς και συνάντηση μαζί τους.


ΣΕΑΑΝ: «Δεν θα γίνουμε ζήτουλες»

Αφού οι ανάπηροι πέρασαν από την ταλαιπωρία και το «κόσκινο» της επανεξέτασης για να αποκαλυφθούν, δήθεν, οι ανάπηροι - μαϊμούδες, τώρα δεν πληρώνεται κανένας. «Μας σπρώχνουν στην εξαθλίωση και στον εξευτελισμό καθώς τα επιδόματα των ΑμΕΑ έκαναν φτερά» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑΑΝ. «Μας θέλουν ζήτουλες, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη» , συνεχίζει η ΣΕΑΑΝ. «Το Μάιο δεν πληρώσανε τα επιδόματα των ΑμΕΑ γιατί, έλεγαν, ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η απογραφή. Ενα μέρος των αναπήρων... πληρώθηκε τον Ιούνη τα επιδόματα του Μάρτη - Απρίλη και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και της ΚΕΔΕ τον Ιούλη θα πληρώνονταν όλοι κανονικά μαζί και τα οφειλόμενα από τους προηγούμενους μήνες. Μάταια από τις 20 του Ιούλη οι οικογένειες των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων σε όλη την Ελλάδα περιμένουν να πάρουν το επίδομα, γιατί δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες πιστώσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Μετά τη στάση πληρωμών στην Υγεία, στην Πρόνοια, στα φάρμακα, στις θεραπείες ήρθε και η στάση πληρωμών και στα επιδόματα. Να γιατί σηκώθηκε ο κουρνιαχτός για τους "ανάπηρους-μαϊμού", που έχουν σηκώσει καιρό τώρα οι κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου και τα ΜΜΕ που τους υπηρετούν. Για να πέσει στα μαλακά σιγά σιγά το σχέδιο που έχουν για το κόψιμο των επιδομάτων για να βρεθούν τα 11,5 δισ. ευρώ για να στηριχτεί η επιχειρηματικότητα. Γι' αυτό έστησαν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ και έγινε η τρομοκρατική απογραφή των περικοπών και της ενοχοποίησης δίνοντας ψεύτικα νούμερα ότι 40.000 ΑμΕΑ έπαιρναν ψεύτικα επιδόματα. Για να αναμασάνε τα χαλκευμένα στοιχεία τα παπαγαλάκια τους στα κανάλια και να φτύνουν όλο τον κόσμο».
Τεράστιες οι ευθύνες των συμβιβασμένων ηγεσιών

Στη συνέχεια η ΣΕΑΑΝ αναφέρεται στις ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών του αναπηρικού κινήματος: «Είναι τεράστιες οι ευθύνες της ΕΣΑμΕΑ των μεγάλων δευτεροβάθμιων οργανώσεων ΑμΕΑ, γονιών και κηδεμόνων (ΠΟΣΓΑΜΕΑ) που χρόνια τώρα στήριξαν την πολιτική που μαζί με τους κυβερνώντες συνδιαμόρφωσαν τον ΚΕΒΑ και τα ΚΕΠΑ και την απογραφή. Αντί για τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν σήμερα στις ανακοινώσεις τους για τη μη πληρωμή των επιδομάτων, οφείλουν να κάνουν το στοιχειώδες: Να καλέσουν τώρα τους ανάπηρους, γονείς και κηδεμόνες, σε ξεσηκωμό προβάλλοντας το αίτημα για άμεση καταβολή των επιδομάτων μαζί με το αίτημα για την άμεση καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ όλων των οφειλόμενων χρημάτων προς τους αναπήρους, χρονίως πάσχοντες για θεραπείες, φάρμακα, τεχνητά βοηθήματα και να μην καταβάλουν κανένα τίμημα για ανάγκες Υγείας και Πρόνοιας».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV
25-7-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: