24 Ιουλίου 2012

Σύλληψη πολίτη που διαμαρτυρήθηκε για ρατσιστική βία αστυνομικών



Τη σύλληψη πολίτη που διαμαρτυρήθηκε για ρατσιστική βία αστυνομικών καταγγέλλει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και καλεί την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 9.30 σε συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ευελπίδων όταν και θα οδηγηθεί στον ανακριτή.
Σύμφωνα με την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» «το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου ο Π.Κ. άκουσε φασαρία απέναντι από το σπίτι του που βρίσκεται στο Περιστέρι. Κατέβηκε να δει τι συμβαίνει και είδε έναν αστυνομικό να πατάει στην κοιλιά ένα μετανάστη που ήταν ξαπλωμένος στο οδόστρωμα φορώντας χειροπέδες».
  «Ο Π.Κ. αγανακτισμένος τους ρωτάει γιατί πατάνε τον άνθρωπο, και ο αστυνομικός τραβώντας το πόδι του απαντά ότι δεν τον πατάει. Την ίδια στιγμή πλησιάζει δεύτερος αστυνομικός που του λέει «Αυτό δεν ήταν πάτημα, αυτό είναι» και ρίχνει μια κλωτσιά με όλη του τη δύναμη στο...
συλληφθέντα. Στη συνέχεια ήρθαν άλλοι δύο αστυνομικοί καθώς και δύο άτομα με πολιτικά (ασφαλίτες, φασίστες ή δύο σε ένα), που έσπευσαν να υποστηρίξουν τους αστυνομικούς και όλοι μαζί επιτέθηκαν φραστικά στον Π.Κ. Αποτέλεσμα: ο Π.Κ. συλλαμβάνεται, με τις κατηγορίες της«αντίστασης κατά της αρχής», «απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου», «ψευδή ανωμοτί κατάθεση», ενώ στις 24/7, θα οδηγηθεί στον ανακριτή», αναφέρει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό».
  «Το ρατσιστικό περιστατικό και η απόπειρα φίμωσης όσων αντιστέκονται στα ξυλοκοπήματα εναντίον μεταναστών, δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Πρόκειται για γενικευμένες πρακτικές της ΕΛ.ΑΣ. που σκοπό έχουν από τη μία να στοχοποιήσουν τους μετανάστες ως «επικίνδυνους εγκληματίες» που απολύτως φυσιολογικά μπορούν να ξυλοκοπούνται βάναυσα, ενώ από την άλλη επιχειρούν να αποθαρρύνουν κάθε προοδευτικό άνθρωπο ώστε να μην αντιδρά η κοινωνία μπροστά σε τέτοιες αποκρουστικές εικόνες φασιστικής έμπνευσης και πρακτικής. Εντάσσονται, στη γενικότερη προσπάθεια να στραφεί η οργή του κόσμου εναντίον των μεταναστών αντί για τους πραγματικούς υπαίτιους της εξαθλίωσής: της τρόϊκας εσωτερικού και εξωτερικού, των τοκογλύφων και των εργοδοτών σαν τον Μάνεση που υποστηρίζονται με απροκάλυπτες επεμβάσεις ΜΑΤ ενάντια σε απεργίες όπως της Χαλυβουργίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.
  «Απέναντι στη ρατσιστική κρατική βία και το φασισμό αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη και τους αγώνες μας», σημειώνει η Κίνηση και ζητά «την άμεση απελευθέρωση του Π.Κ και την απόδοση κατηγοριών στους αστυνομικούς για την ρατσιστική βία που άσκησαν στον συλληφθέντα μετανάστη».
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: