1 Ιουλίου 2012

ΣΟΚ:16 ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ


Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις αυτοκτονιών μέσα στο 2012. Ορισμένες από αυτές, όπως οι παρακάτω, τράβηξαν πάνω τους τους προβολείς, τροφοδοτώντας παράλληλα τη δημόσια συζήτηση για τις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.
4 Απριλίου: 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός αυτοπυροβολήθηκε λίγο πριν από τις 9.00 το πρωί στο κεφάλι στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στα... μάτια των περαστικών. Στο σημείωμά του αναφέρει πως δεν ήθελε να αφήσει χρέη στις πλάτες των παιδιών του.
5 Απριλίου: 38χρονος Αλβανός, πατέρας δύο παιδιών, πέφτει από μπαλκόνι στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ήταν μακροχρόνια άνεργος.
19 Απριλίου: «Δεν μου αρέσει η ζωή που μας αναγκάζουν να ζούμε», έγραφε στο σημείωμα που άφησε 54χρονος λογιστής, που εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας του, στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης.
21 Απριλίου: 45χρονος δάσκαλος βρίσκεται απαγχονισμένος στην αποθήκη του σπιτιού του στη Σταυρούπολη Ξάνθης.
11 Μαΐου: Νεκρός ανασύρεται στις 5.30 το πρωί, 26χρονος άνδρας από τον Ισθμό της Κορίνθου. Καταγόταν από την Αρκαδία και ήταν ανύπαντρος χωρίς παιδιά.
22 Μαΐου: Πολύτεκνος, ηλικίας 60 χρόνων, αυτοκτονεί σε πάρκο στο Περιστέρι, κοντά στα ΚΤΕΛ, κόβοντας τις φλέβες του. Τον βρίσκουν κάτοικοι της περιοχής επάνω σε παγκάκι.
24 Μαΐου: «Ισχυροί της Γης, για την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε θέλετε κρέμασμα και σας είναι λίγο», αναφέρει στο σημείωμά του ένας 60χρονος μουσικός, που πήδηξε μαζί με την 90χρονη μητέρα του από τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας τους στην πλατεία Bάθη.
30 Μαΐου: «Το μόνο μου παράπτωμα ήταν ότι δούλευα από το πρωί έως το βράδυ», έγραφε το σημείωμα 61χρονου αυτόχειρα που κρεμάστηκε στο δασάκι του Αγίου Φίλιππου στη Νίκαια.
3 Ιουνίου: 64χρονος τουριστικός επιχειρηματίας από την Κεφαλονιά, πατέρας 4 παιδιών, βρίσκεται απαγχονισμένος μέσα στην επιχείρησή του.
7 Ιουνίου: 56χρονος μηχανοδηγός του ΟΣΕ βρίσκεται απαγχονισμένος επίσης στο σπίτι του, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στην Τρίπολη.
12 Ιουνίου: 77χρονος συνταξιούχος αυτοπυροβολείται με κυνηγετική καραμπίνα λίγο πριν τις 7 το πρωί έξω από το σπίτι του στην Κηφισιά. Στο σημείωμά του αναφέρει ότι είχε φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο.
13 Ιουνίου: Ενας 36χρονος, πρώην ταξιτζής αυτοκτονεί στα Σεπόλια. Ο αυτόχειρας ήταν άνεργος κι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
13 Ιουνίου: 43χρονος από την Πρέβεζα, εργαζόμενος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, βρίσκεται νεκρός μέσα στο σπίτι του. Στο σημείωμά του έκανε λόγο για οικονομικά προβλήματα.
15 Ιουνίου: 55χρονος μακροχρόνια άνεργος αυτοπυροβολείται με κυνηγετική καραμπίνα στην αυλή του σπιτιού του στο Αγρίνιο.
27 Ιουνίου: 66χρονος εργολάβος οικοδομών από τα Ψαχνά Ευβοίας, αυτοπυροβολείται με καραμπίνα.
27 Ιουνίου: Κρεμασμένος στο σπίτι του στο Γαύριο βρίσκεται 31χρονος ναυτικός από την Ανδρο, που ήταν άνεργος τον τελευταίο χρόνο.
Στέλιος Βογιατζάκης
ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια: