2 Ιουλίου 2012

Της διέγραψαν χρέος 322.000€

Απόφαση με την οποία διαγράφεται χρέος 322.000 ευρώ εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου ύστερα από προσφυγή 45χρονης Ροδίτισσας, με βάση το νέο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση από το Ειρηνοδικείο της Ρόδου, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται τόσο μεγάλη μείωση χρέους, καθώς από τις 442.596 ευρώ  της συνολικής οφειλής, η υπόχρεος καλείται να καταβάλει μόλις 121.200 ευρώ και μάλιστα για... μέρος το χρεών, έχοντας χρονικό περιθώριο έως τον Ιούλιο του 2014.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αίτηση που κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο της Ρόδου, η 45χρονη δημόσια υπάλληλος είναι διαζευγμένη και μητέρα ενός παιδιού το οποίο σπουδάζει σε άλλη περιοχή της χώρας γεγονός που, όπως αναφέρει στην αίτησή της, σημαίνει ότι υπάρχουν επιπλέον έξοδα για την εκεί διαβίωση του παιδιού και αδυναμία εξόφλησης των δανείων της.

Η 45χρονη έχει υποχρεώσεις σε εννέα τράπεζες της περιοχής, από πιστωτικές κάρτες και από την έκδοση δανείου για την αγορά κατοικίας.

Το συνολικό ποσό των οφειλών της, ανέρχεται σε 442.596 ευρώ, ποσό το οποίο λόγω των μειωμένων μηνιαίων αποδοχών της και των επιπλέον εξόδων που έχει για τις σπουδές του παιδιού της, αδυνατούσε να πληρώσει. Έτσι προσέφυγε δια μέσου του δικηγόρου της στη δικαιοσύνη, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Ειρηνοδικείο Ρόδου και την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκε η υπ. Αρ. 10/2012 απόφαση με την οποία το δικαστήριο αναγνώρισε τις αντικειμενικές δυσκολίες εξόφλησης των δανείων της 45χρονης. Μάλιστα η δικαστής συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία της υπόθεσης αποφάσισε να προχωρήσει στη διαγραφή οφειλής ύψους 321.800 ευρώ και υποχρεώνει την 45χρονη δημόσια υπάλληλο να καταβάλει προς εξόφληση τμηματικά το συνολικό ποσό των μόλις 121.200 ευρώ. Αξίζει δε να σημειωθεί πως η καταβολή των δόσεων για τις οφειλές που έχει για το στεγαστικό δάνειο, θα αρχίσουν τον Ιούλιο του 2014.

Πηγή: ΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: