8 Ιουλίου 2012

Βράβευσαν τον Παπανδρέου για τη συνεισφορά του στο ψηφιακό σχολείο(epic fail)
Τι και αν για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία οι μαθητές έμειναν χωρίς βιβλία, στο μεγαλύτερο μέρος του σχολικού έτους, και χρειάσθηκε να διαβάζουν από φωτοτυπίες ή από CD ROM, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τιμήθηκε, σήμερα το πρωί για τη συνεισφορά του στον τομέα της προώθησης καινοτόμων και νέων τεχνολογιών στην παιδεία και το ψηφιακό σχολείο, σε διεθνές συνέδριο πληροφορικής, που διεξάγεται στη Ρόδο.
Η τιμητική διάκριση του απονεμήθηκε από το ICICTE 2012: International Conference on Information Communication Technologies in Education, που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Solent του Σαουθάμπτον στη Βρετανία και τον οργανισμό Justice Institute of British Columbia, στον Καναδά, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν...
χθες και θα ολοκληρωθούν αύριο στο ξενοδοχείο Rodos Palace.
Ο κ. Παπανδρέου ήταν από τους εισηγητές του συνεδρίου- το οποίο παρακολουθεί από το 2006- και στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια για... την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης.
Αναφέρθηκε, επίσης, μεταξύ άλλων, στη λειτουργία του διαδικτύου, επισημαίνοντας ότι αυτό θα πρέπει να παραμείνει ελεύθερο και τονίζοντας ότι η δημοκρατία, η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο κόσμο.
Επισήμανε, ακόμα, ότι η ανάπτυξη του ψηφιακού σχολείου θα πρέπει να είναι πάντα σε προτεραιότητα, ενώ έκανε και ιδιαίτερες αναφορές σε γενικότερα ζητήματα πολιτικής λειτουργίας σε σχέση με την τεχνολογία.
Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, ο κ. Παπανδρέου είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία συζήτησε θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, κυρίως σε ό,τι αφορά την περαιτέρω πορεία του κόμματος, χωρίς όμως να προβεί σε δηλώσεις.
Το συνέδριο ICICTE τελεί υπό την αιγίδα της Unesco Hellas και διοργανώνεται στην Ελλάδα, σε ετήσια βάση, από το 2000 έως τώρα. Ο κ. Παπανδρέου αναχώρησε από τη Ρόδο, νωρίς το μεσημέρι, για την Αθήνα.

anti.ntp

Δεν υπάρχουν σχόλια: