H τράπεζα HSBC ενέκρινε δάνειο ύψους 40 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια στην "S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε." (μέσω της κατά 100% γερμανικής θυγατρικής της "S&B Holding GmbH") για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Η εν λόγω εταιρεία καταδικάστηκε στην πολύκροτη υπόθεση της ρύπανσης της Μήλου, καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία κατ΄ εξακολούθηση και με πρόθεση και δόλο περιβαλλοντική υποβάθμιση από τις εξορυκτικές δραστηριότητες της βιομηχανίας στις εγκαταστάσεις της στα Βούδια και το Τσιγκράδο και με κίνδυνο πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και ανθρώπινης ζωής.

Από το site της εταιρείας:
Η "S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε." αποτελεί έναν πολυεθνικό Όμιλο Εταιριών με κύριο αντικείμενο την εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία βιομηχανικών ορυκτών και μεταλλευμάτων. Κατέχει ηγετική θέση στα κύρια προϊόντα της, μπεντονίτη, περλίτη, βωξίτη και συλλιπάσματα χύτευσης. Αξιοποιώντας τις πολλαπλές δυνατότητες των βιομηχανικών ορυκτών, παράγει σειρά διαφοροποιημένων και εξειδικευμένων προϊόντων, προσφέροντας φυσικές λύσεις προστιθέμενης αξίας σε ευρύ φάσμα βιομηχανικών εφαρμογών (όπως χυτήρια, παραγωγή χάλυβα, κατασκευές και δομικά υλικά, μεταλλουργία, γεωργία) σεβόμενη τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης που ορίζονται από το τρίπτυχο: οικονομία - κοινωνία - περιβάλλον. Η S&B είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δραστηριοποιείται σε 21 χώρες και 5 ηπείρους, έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών άνω των EUR400 εκατ. και απασχολεί διεθνώς 2.200 εργαζόμενους.