24 Αυγούστου 2013

Ιταλός εργοδότης έστειλε τους υπαλλήλους για διακοπές και μετέφερε κρυφά το εργοστάσιο στην Πολωνία!!!

Ιταλός εργοδότης έστειλε τους υπαλλήλους για διακοπές και μετέφερε κρυφά το εργοστάσιο στην Πολωνία


[Πηγή: Capital.gr, 23/08/2013]
Ο ιταλός επιχειρηματίας Fabrizio Pedroni ευχήθηκε στους υπαλλήλους του καλό καλοκαίρι για την άδεια τους, ενημερώνοντας τους ότι θα πρέπει να επιστρέψουν σε τρεις εβδομάδες. Το ίδιο βράδυ, ξεκίνησε να διαλύει το εργοστάσιο του για να το μεταφέρει στην Πολωνία.
"Αν τους είχα ενημερώσει νωρίτερα για τα σχέδια μου να μεταφέρω την παραγωγή στο εξωτερικό, θα είχαν κάνει κατάληψη στο εργοστάσιο και θα είχαν κατασχέσει τα πράγματα μου", δηλώνει ο Pedroni σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloomberg. "Η απλή αλήθεια είναι ότι ήθελα η επιχείρησή μου να επιβιώσει και δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες να συνεχίσω να λειτουργώ στην Ιταλία".
Η είδηση ότι η εταιρεία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού Firem Srl μεταφέρεται στην ανατολική Ευρώπη έφτασε πολύ αργά στους περίπου 40 υπαλλήλους, αναφέρει το Bloomberg. Στις 13 Αυγούστου, 11 ημέρες μετά την ενεργοποίηση του σχεδίου του Pedroni, μια ομάδα εργαζόμενων που είχε ανησυχήσει από τις κινήσεις στο εργοστάσιο έτρεξε στις πύλες πάνω στην ώρα για να σταματήσει τα τελευταία 20 φορτηγά που μετέφεραν εξοπλισμό.
Η κίνηση του επιχειρηματία έχει προκαλέσει οξεία αντιπαράθεση στην Ιταλία, αναφέρει το πρακτορείο.
Όπως σημειώνει, η απώλεια της επιχείρησης δείχνει τη δύσκολη μάχη που έχει να αντιμετωπίσει η Ιταλία για να αναζωογονήσει την βιομηχανία και την οικονομία της η οποία παρέμεινε σε ύφεση το δεύτερο τρίμηνο παρά την επιστροφή της Ευρωζώνης στην ανάπτυξη.
Ο Ιταλός επιχειρηματίας δικαιολόγησε την απόφαση του επικαλούμενος σειρά παραγόντων, από τον ανταγωνισμό που δέχεται από το εξωτερικό, μέχρι τα εργατικά κόστη και τους υψηλότερους φόρους, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Η Firem είχε πωλήσεις περίπου 3 εκατ. ευρώ το περασμένο έτος και δεν έχει παρουσιάσει κέρδη από το 2008, δήλωσε ο Pedroni, ο οποίος άνοιξε το νέο εργοστάσιο του στην Πολωνία αυτή την εβδομάδα και δεν σχεδιάζει να επιστρέψει σύντομα στην Ιταλία.
Βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης έφεραν το θέμα της Firem στο ιταλικό κοινοβούλιο, ενώ το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο στην Ιταλία, το Cgil, ζήτησε από την εταιρεία να βρει μια λύση ώστε να διασφαλίσει ότι η παραγωγή θα μείνει στην Ιταλία.
"Ο τρόπος για να βγούμε από την κρίση δεν μπορεί να είναι με το να φτωχαίνει η βιομηχανική παραγωγή, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα μόνο από την άποψη της μείωσης του κόστους, ιδίως του κόστους εργασίας", ανέφερε το συνδικάτο.
Σύμφωνα ωστόσο με τα στοιχεία της Cgia, της ιταλικής ένωσης μικρών επιχειρήσεων, την δεκαετία μέχρι το 2011 περίπου 27.000 ιταλικές επιχειρήσεις με ετήσιες πωλήσεις άνω των 2,5 εκατ. ευρώ μετέφεραν στο εξωτερικό την παραγωγή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: