17 Αυγούστου 2013

ΜΑΝΤΟΥΡΟ: ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ!ΜΑΝΤΟΥΡΟ: ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ!

Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!
ΜΑΝΤΟΥΡΟ: ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[Πηγή: iskra, 17/08/2013]

Tην ανάκληση «μέχρι νεωτέρας» του πρέσβη της Βενεζουέλας στο Κάιρο διέταξε ο πρόεδρος της χώρας, Νίκολας Μαντούρο, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος την Παρασκευή (16/8), ζητώντας την αποκατάσταση στην εξουσία, του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
«Αυτή η κατάσταση στην Αίγυπτο, είναι τόσο επώδυνη [...] Αποφάσισα να ανακαλέσω τον πρεσβευτή μας στο Κάιρο και να διατηρήσω θέση επιτετραμμένου μέχρι νεωτέρας», ανέφερε ο κ. Μαντούρο σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Ο πρόεδρος Μόρσι πρέπει να αποκατασταθεί στην προεδρία της Αιγύπτου, να αρχίσει μια διαδικασία εθνικής συμφιλίωσης του λαού της Αιγύπτου. Αρκετά με τα πραξικοπήματα, και τις διαιρέσεις», πρόσθεσε.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι ενορχήστρωσαν την απομάκρυνση του Μόρσι και την αποσταθεροποίηση στη Συρία.«Θέλουν να διαμελίσουν τη Συρία για να κατακτήσει ο σιωνισμός ολόκληρο τον αραβικό κόσμο», είπε, αποκαλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ «χορηγούς της τρομοκρατίας στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: