11 Αυγούστου 2013

Κοινή Ανακοίνωση Ε.ΠΑ.Μ. - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΠΑ.Μ.)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων του ΕΠΑΜ και του Κινήματος Δεν Πληρώνω, τον Ιούλιο του  2013.
Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε επιστέγασμα των εξαιρετικών σχέσεων αλληλεγγύης και κοινής δράσης των μελών των δύο κινημάτων. Οι σχέσεις αυτές έχουν σφυρηλατηθεί μέσα από κοινούς αγώνες το προηγούμενο  διάστημα  και αποτελούν αγωνιστική παρακαταθήκη για το μέλλον.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ανάγκη για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία σε κινηματικό και οργανωτικό επίπεδο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μέτωπο λαϊκής αντίστασης στη σφοδρή επίθεση που η τροϊκανή συγκυβέρνηση των τραπεζιτών και των μεγαλοεργολάβων έχει εξαπολύσει στο λαό.
Η κοινή μας  απόφαση, της δημιουργίας ενός μετώπου πάλης, στηρίζεται στην πεποίθηση μας ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.
Δεν θα σταματήσουν να κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία, να ξεπουλάνε την περιουσία του λαού, να χτίζουν φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης για τον χειμαζόμενο λαό.
Ήδη προετοιμάζεται Αρμαγεδδώνας κατασχέσεων των σπιτιών και των περιουσιών που με τόσο μόχθο απέκτησαν οι εργαζόμενοι.
Κοινός τόπος ήταν ότι το μέτωπο αυτό θα πρέπει να μη μείνει στα βαρύγδουπα λόγια, τους τίτλους και τις εξαγγελίες, όπως πολλά άλλα πολιτικά μορφώματα έχουν κατά καιρούς αποπειραθεί, αλλά να αποτελέσει ένα μέτωπο κοινής δράσης και οργανωτικής αναβάθμισης της πάλης του λαού. Δράσης που τα δύο Κινήματα έχουν επιδείξει έμπρακτα τα χρόνια της παρουσίας τους στο πολιτικό προσκήνιο.
Απευθύνουμε προσκλητήριο μάχης και οργάνωσης σε όλα τα μέλη και τους φίλους των δύο Κινημάτων αλλά και σε όλο το δοκιμαζόμενο λαό.
Μάχη συλλογική και οργανωμένη σε κάθε  γειτονιά, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές.
Μάχη για να πάρουμε πίσω τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, για να μη χάσουμε τα σπίτια μας, την αξιοπρέπεια μας, για να μην πεθαίνει κανείς συμπολίτης μας στους δρόμους, μάχη για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ               ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: