22 Αυγούστου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 230 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Πρώην 1ο ΙΚΑ)
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ Η Γ.Σ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:
Μετά την έγγραφη διαβεβαίωση από τη μεριά της 1ης  Υπε και της Διοίκησης του Νοσοκομείου ότι σ’ αυτό το πρώτο κύμα διαθεσιμοτήτων – απολύσεων εντάσσονται και όλοι οι εργαζόμενοι του Παραρτήματος (πρώην 1ου ΙΚΑ), εκτός των γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και των εργαζομένων που πήραν τρίμηνη απόσπαση στις 7/8/13 στο ΓΟΝΚ και το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ), που υπηρετούν στο Σισμανόγλειο, αποφασίσαμε να καταγγείλουμε τις πολιτικές που εφαρμόζουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες ΕΕ-ΔΝΤ - Τρόϊκας, της διάλυσης του νοσοκομείου μας και των απολύσεων 230 εργαζομένων του Παραρτήματος (πρώην 1ου ΙΚΑ).
 
Απέναντι στην ανάλγητη και καταστροφική αυτή πολιτική ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ο δρόμος του αγώνα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να κλείσουν τ' αυτιά στις αυταπάτες που τους καλλιεργούν και να μπούμε στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Είμαστε αποφασισμένοι εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής να αντισταθούμε και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία και την ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για παροχή δωρεάν υγείας για όλους. Αυτές οι πολιτικές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ που διαλύουν την υγεία εξαθλιώνοντας εργαζόμενους αλλά και το φτωχό λαό που δεν έχει να πληρώσει ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ!
Εργαζόμενοι και λαός (χρήστες υγείας) δεν μπορεί να είναι λογιστικά νούμερα όπως πρεσβεύουν οι ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Η ΥΓΕΙΑ είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και υποχρέωση του κράτους.
Η απάντηση μας μετά τη ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ τη Τετάρτη 14/08/13, είναι ο αγώνας διαρκείας για να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση που θα οδηγήσει το νοσοκομείο στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΑΣΘΕΝΕΙΣ) ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: 
1. Παρασκευή 16 Αυγούστου ΚΗΡΥΞΗ 4 ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11πμ - 3μμ και ώρα 10.00 πμ συγκέντρωση στο προαύλιο και αναχώρηση με ΠΟΥΛΜΑΝ για διαμαρτυρία στη 1η Υπε. 
2. Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013 και ώρα 13.μμ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας όλου του προσωπικού στο προαύλιο του νοσοκομείου. 
3. Τρίτη 20 Αυγούστου 2013 δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (10πμ-12μμ)  και στις 13μμ πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης με τα όμορα σωματεία και τους φορείς των όμορων δήμων για το συντονισμό και τη κοινή μας δράση.
4. Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013 δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (10πμ-12μμ)  στο προαύλιο του Νοσοκομείου και κλείσιμο των ταμείων των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων. 
5. Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013 δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (10πμ-12μμ)  στο προαύλιο του Νοσοκομείου και κλείσιμο των ταμείων των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων. Και ώρα 7.30μμ συζήτηση - συναυλία στη πλατεία του Αγ. Γεωργίου στα Μελίσσια για τη υπεράσπιση της δημόσιας υγείας σε συνδιοργάνωση με τα σωματεία των όμορων νοσοκομείων και τους φορείς. 
6. Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013 συμμετοχή στη 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11πμ - 3μμ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΩΡΑ 12μμ, ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Ώρα αναχώρησης με ΠΟΥΛΜΑΝ από το προαύλιο του νοσοκομείου  11πμ.
7. Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013 Γ.Σ. εργαζομένων ώρα 11πμ στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου για το προγραμματισμό της συνέχισης του αγώνα μας.



ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ 
                 


ΤΟ Δ.Σ  ΚΑΙ Η Γ.Σ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ     
 14/08/2013

[Πηγή: Διαβάστε επίσης εδώ και εδώ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: