28 Αυγούστου 2013

Αποδοκιμασία των 4 πολιτικών αρχηγών για τη "Δημόσια Τηλεόραση"

"Πόρτα" από την αντιπολίτευση στην "Δημόσια Τηλεόραση"


Αποδοκιμασία των 4 πολιτικών αρχηγών για τη "Δημόσια Τηλεόραση"
[Πηγή: news247, 28/08/2013]
Μετά από συναντήσεις που είχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ με εκπροσώπους των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ προκύπτει ότι τα εν λόγω κόμματα δεν θα στηρίξουν την Δημόσια Τηλεόραση.
Ειδικότερα, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,  Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του Γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και του Εκπροσώπου Τύπου Πάνου Σκουρλέτη,  χαρακτήρισε τη Δ.Τ. μόρφωμα που δεν αναγνωρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ.
Επανέλαβε στους εργαζομένους της ΕΡΤ3 την ανυποχώρητη επιλογή να επανέλθει το θεσμικό πλαίσιο της ΕΡΤ, όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
"Είναι σαφές", επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας ότι "οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχουν και δεν νομιμοποιούν με την παρουσία τους την καρικατούρα της Δ.Τ.".
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δεσμεύτηκε για τη στήριξη του κόμματός του στην προσπάθεια των εργαζομένων της ΕΡΤ, και είπε ότι ζήτησε την μετάδοση της συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσει από την ΕΤ3 ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο των δημοσιογράφων της Δ.Τ.
"Συναντηθήκαμε με τους εργαζόμενους της ΕΤ3, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών, ο Γιάννης Δημαράς και συζητήσαμε με τους εργαζόμενους της ΕΤ3. Λέω εργαζόμενους της ΕΤ3, διότι εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θεωρούμε ότι συνεχίζουν να είναι εργαζόμενοι. Οι απολύσεις είναι παράνομες, δεν έχουν επιδοθεί ως όφειλαν και αυτό το μόρφωμα το οποίο παρουσιάζεται ως Δημόσια Τηλεόραση από εμάς τουλάχιστον, δεν είναι νόμιμο. Συζητήσαμε τα θέματα που έχουν προκύψει και ανακοινώσαμε τις αποφάσεις μας για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα δεχθούν τη μετάδοση από το μόρφωμα της Δημόσιας Τηλεόρασης που λειτουργεί ουσιαστικά σαν ένας μηχανισμός του κλεισίματος του ματιού προς εργαζόμενους στην ΕΡΤ να κάνουν αίτηση μετάνοιας, αίτηση μετάνοιας που προβλέπεται μόνο από ολοκληρωτικά καθεστώτα σαν το σημερινό. Ζητήσαμε από τους δημοσιογράφους, αλλά και τους τεχνικούς, τη στήριξή τους για να μεταδοθεί από την ΕΤ3, από το κανάλι για το οποίο έχουν και την ευθύνη της περιουσίας του και της λειτουργίας του οι εργαζόμενοι της ΕΤ3, να μεταδοθεί και η συνέντευξη τύπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και η ομιλία στο Βελλίδειο. Θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθούμε τους εργαζόμενους της ΕΤ3 στα γραφεία τους, στο «σπίτι τους» και από εκεί και πέρα θα κάνουμε τις δηλώσεις ως οφείλουμε και βεβαίως, όχι ως κλέφτες", είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, επανέλαβε για μία ακόμη φορά την κατηγορηματική του εναντίωση στο κλείσιμο της ΕΡΤ και δημοσιοποίησε την απόφασή του να μην εκπροσωπείται η ΔΗΜΑΡ στο μόρφωμα της μεταβατικής «ΔΤ».
Τέλος, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε τη στήριξή του στον αγώνα των  εργαζομένων στην ΕΡΤ και στην ΕΡΤ3 ,  που εντάσσεται και δεν είναι αποκομμένος από το συνολικότερο αγώνα του λαϊκού κινήματος  για την ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης . Ξεκαθάρισε δε, ότι και το ΚΚΕ δεν θα ανταποκριθεί σε πιθανή πρόσκλησή στελεχών του σε ενημερωτικές εκπομπές της Δ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: