25 Αυγούστου 2013

Η ΕΡΤ ΣΕ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, Η "ΔΤ" ΣΕ ΒΑΛΤΟ!

Η ΕΡΤ ΣΕ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, Η "ΔΤ" ΣΕ ΒΑΛΤΟ!

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΣ!
[Πηγή: iskra, 25/08/2013]
Η ΕΡΤ, παρά την απαράδεκτη διακοπή του σήματός της από την EBU, η οποία βιάστηκε να δείξει το καθεστωτικό πρόσωπό της, συνεχίζει όρθια, με πείσμα, μαχητικότητα και επιτυχία το ραδιοτηλεοπτικό της μαραθώνιο.
Σε αντίθεση με την ΕΡΤ, το κακόγουστο πείραμα του μορφώματος της λεγόμενης «Δημόσιας Τηλεόρασης», που εγκαινίασε την εκπομπή ζωντανού προγράμματος από το πρωί της προηγούμενης Τετάρτης (21/8), καρκινοβατεί, χωρίς μπορεί να πείσει ότι θα αποκτήσει αξιόπιστο μέλλον.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η λεγόμενη «ΔΤ» του Παντελή Καψή, ενώ ήδη ξοδεύει αδιαφανώς αρκετά υψηλά αδιευκρίνιστα ποσά και η ίδια και το πολιτικό γραφείο του πολιτικού προϊσταμένου της, το έργο που έχει αρχίσει να επιδεικνύει είναι χαμηλότατης στάθμης, προδιαγράφοντας την παταγώδη αποτυχία της.
Αποτελεί κρίσιμης σημασίας εξέλιξη το γεγονός ότι όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, προεξάρχουσας της αξιωματικής, έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα συμμετέχουν με εκπροσώπους τους στις εκπομπές του μορφώματος της «ΔΤ» αλλά ούτε και της ΝΕΡΙΤ, πράγμα που μάλλον θα «συμπαρασύρει» σε αυτή την απόρριψη και τα μεγαλύτερα και πιο ζωντανά τμήματα του συνδικαλισμού, ενώ μια πολύ σημαντική ποιοτικά και ποσοτικά μερίδα του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας, η οποία διαρκώς αυξάνει, έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το νέο κυβερνητικό τηλεοπτικό κατασκεύασμα.
Αυτό σημαίνει ότι εξαρχής η «ΔΤ» (και αργότερα η ΝΕΡΙΤ) δεν θα έχει καμία αξιοπιστία και το μόνο που θα κάνει θα είναι να διχάζει και να διαιρεί τον ελληνικό λαό. Μια τέτοια, όμως, «δημόσια» τηλεόραση δεν έχει κανένα μέλλον και θα αποτελεί «πηγή ανωμαλίας» για τη χώρα και το μέλλον της, στοιχίζοντας την ίδια ώρα πανάκριβα στους φορολογούμενους.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται με επιτυχία κάθε βράδυ, παρά την Αυγουστιάτικη έξοδο, η αγωνιστική παρουσία εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής στην Αθήνα.
Αυτή η αγωνιστική παρουσία αποτελεί εγγύηση για την αισιόδοξη έκβαση της προσπάθειας της ΕΡΤ αλλά και δύναμη ανατροπής απέναντι σε κάθε απόπειρα κυβερνητικής αστυνομικής επέμβασης στο Ραδιομέγαρο.
ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ
Στη μετάδοση κανονικού ειδησεογραφικού προγράμματος , με όσα μέσα έχουν στη διάθεσή τους, προσβλέπουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ που παραμένουν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. «Συνεχίζουμε να εκπέμπουμε στο διαδίκτυο. Έως το βράδυ αποκαθιστούμε και τα Μεσαία, που ‘έπεσαν’ το μεσημέρι. Στόχος μας είναι να βγούμε στον αέρα με κανονικό πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο, στο οποίο σκοπεύουμε να φιλοξενήσουμε και άλλους διαμαρτυρόμενους κλάδους», έλεγε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά το ενημερωτικό ντεμπούτο της ΔΤ.
Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκάλεσε αρνητική εντύπωση τόσο αυτή καθ' αυτήν η συμμετοχή πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ στο εγχείρημα της νέας δημόσιας τηλεόρασης, όσο και η παρουσία τους στο πάνελ της ΔΤ, κατά τη διάρκεια της πρώτης ενημερωτικής εκπομπής την Τετάρτη.
Σχολιάζοντας τη στάση των δημοσιογράφων της ΔΤ, παλιοί τους συνάδελφοι μιλούσαν για «πάνελ της μίας άποψης», με αποκλειστικό κίνητρο το δόγμα: «δουλειά να’ χω, και όπου φυσάει ο άνεμος», αν και χαρακτήριζαν μέχρι ενός σημείου κατανοητή και σεβαστή την ανάγκη για εργασία.
Ζητούμενο πλέον για τους... μόνιμους κατοίκους του Ραδιομεγάρου είναι η περαιτέρω στάση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα κατά πόσο θα τους επιτρέψει να υλοποιήσουν τα φθινοπωρινά τους πλάνα. Οι εκτιμήσεις στην Αγία Παρασκευή διίστανται.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ"
Καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ για αδήλωτη εργασία στη λεγόμενη "Δημόσια Τηλεόραση"
Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, και ο πρόεδρος της  ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά - καταγγελία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για αδήλωτη εργασία στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει:
«Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, και ο Πρόεδρος της  ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά - καταγγελία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες και αφορούν στην κατάφωρη παραβίαση της εργασιακής και ασφαλιστικής , νομιμότητας με την απασχόληση υπό καθεστώς αδήλωτης και μαύρης εργασίας εργαζομένων – κατ΄ επιλογή προσληφθέντων στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης που δεν είναι άλλος από το ελληνικό Δημόσιο.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεσμεύτηκε να εξετάσει τις σοβαρότατες αυτές καταγγελίας και τα συνοδευτικά αποδεικτικά στοιχεία που κατατέθηκαν χθες Τετάρτη 21/8/2013 και στην Κεντρική Υπηρεσία του ΣΕΠΕ και στην ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ .
Οι καταγγελίες αφορούν στην απασχόληση εργαζομένων ακόμη και για τη μετάδοση του δίωρου προγράμματος.»
ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Ραδιομέγαρο με καθημερινή και μεγάλη συμμετοχή των αλληλέγγυων καθώς και πλήθος κόσμου, που παρά το κλίμα των αυγουστιάτικων ημερών, συνεχίζουν να προσφέρουν τη στήριξη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Έναν αγώνα ανυποχώρητο που στέκει όρθιος εδώ και δύο μήνες και έντεκα ημέρες!
Η παρουσία των αλληλέγγυων τόσο κάθε βράδυ όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι απαραίτητη για να αποτρέψει τις κυβερνητικές και ενεδεχόμενως τις αστυνομικές επιβουλές. Είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικό να ανταποκριθούμε θετικά όλοι και ολες στο κάλεσμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ για αλληλεγγύη και συμπαράσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: