14 Αυγούστου 2013

Θάνατος 18χρονου σε τρόλεϊ στο Περιστέρι για ένα εισιτήριο

Θάνατος 18χρονου σε τρόλεϊ στο Περιστέρι για ένα εισιτήριο

[Πηγή: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, 14/08/2013]
Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στο Περιστέρι με αποτέλεσμα τον θάνατο νεαρού που δεν είχε εισιτήριο.
Σύμφωνα με όσα γράφονται σε ειδησεογραφικά σάιτ, γύρω στις 11.00 το βράδυ της Τρίτης, ο νεαρός επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ 12 της γραμμής Ζάππειο-Αγ.Ιερόθεος στον Αγ. Αντώνη για να πάει λίγο πιο πάνω, στην Ανθούπολη.
Στην επόμενη όμως στάση, στην κεντρική οδό Π. Τσαλδάρη, ανέβηκε στο τρόλεϊ ελεγκτής.
Ο νεαρός δεν είχε εισιτήριο, ούτε χρήματα για να πληρώσει το πρόστιμο.
Ρεπορτάζ που διαβάσαμε εδώ και έγινε από διηγήσεις αυτοπτών μαρτύρων, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Ένας 18χρονος επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ από τη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Μία στάση αργότερα μπαίνει στο τρόλεϊ ένας ελεγκτής και μέσα σε λίγα λεπτά κατευθύνεται προς τον νεαρό και του ζητά το εισιτήριο

Όπως ανέφεραν στον ρεπόρτερ μας αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός είπε ότι του έπεσε. Ο ελεγκτής άρχισε επιτακτικά να ζητά το εισιτήριό του. Τότε ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι δεν το είχε.
Η κουβέντα φούντωνε μιας και ο ελεγκτής ζητούσε με επιτακτικό ύφος το εισιτήριο από τον νεαρό λέγοντάς του ότι θα του πληρώσει πρόστιμο, όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες.
Λίγα λεπτά μετά λέει στον 19χρονο «Ή μου δίνεις την ταυτότητα σου ή σε πάω στο τμήμα τώρα». Ο νεαρός απαντά πως δεν την έχει μαζί του. Και συνεχίζει λέγοντας «είμαι άνεργος, αλήθεια σου λέω. Και οι γονείς μου δεν έχουν δουλειά. Είμαστε σε τραγική κατάσταση».
Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα κάποιων εκ των επιβατών του τρόλεϊ, ελεγκτής και νεαρός άρχισαν να λογοφέρουν. Τότε επενέβη λεκτικά και ο οδηγός όπως μας είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Η κατάσταση ξέφυγε. Οι 2 άνδρες ήρθαν στα χέρια. Ο ελεγκτής έσκισε την φανέλα που φορούσε ο 19χρονος.
Οι επιβάτες άρχισαν να ωρύονται για την αντίδραση του ελεγκτή και του οδηγού. «Αφήστε το παιδί ρε. Είναι 18χρονών που να πάρει. Να σας δώσουμε εμείς το ένα ευρώ» ήταν μερικές από τις φράσεις που ειπώθηκαν. Ξαφνικά ο μεγαλόσωμος νεαρός απωθεί έναν εκ των δύο και πηδά από το τρόλεϊ που βρισκόταν εν κινήσει. Με ένα περίεργο τρόπο κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και να πηδήξει στο κενό.
Το παλληκάρι πέφτει με το πρόσωπο στην άσφαλτο. «Ποτάμι» από αίμα καλύπτει το σημείο. Όλοι παγώνουν στη θέα του νεαρού που κείτεται στην άσφαλτο. Οι επιβάτες σπεύδουν να τον βοηθήσουν. Το παιδί δεν έχει σφυγμούς. Πέφτει σε κώμα. Αμέσως έντρομοι όσοι είδαν το γεγονός καλούν το 166.
Ο 18χρονος μεταφέρεται στο νοσοκομείο και τότε τα πνεύματα ανάβουν. Εν τω μεταξύ στο σημείο έχουν καταφθάσει 5 περιπολικά. Η «μάχη» φουντώνει. Επιβάτες και περαστικοί βρίζουν τον ελεγκτή ενώ ένας από τους επιβαίνοντες έρχεται στα χέρια μαζί του. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να χωρίσουν τους δύο άνδρες. Μάταια όμως.
Το πλήθος είναι οργισμένο. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να χτυπήσουν τον ελεγκτή. Μία κοπέλα, που κάθεται στο πεζοδρόμιο σε κατάσταση «αμόκ» μη μπορώντας να πιστέψει τι συνέβη λίγα λεπτά πριν, σηκώνεται και εκσφενδονίζει ένα μπουκάλι νερό προς τον ελεγκτή λέγοντάς του «Σε ακούω τόση ώρα πάνω από το κεφάλι μου. Πήρες τη ζωή του παιδιού το καταλαβαίνεις;» Αμέσως τα αίματα ανάβουν και πάλι. Ο ελεγκτής ζητά να πάει αυτόφωρο η κοπέλα. Σκηνές τραγικές!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Ο 18χρονος, ένα ακόμα θύμα της καπιταλιστικής κρίσης, μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Αγία Όλγα και στη συνέχεια, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, στο Γενικό Κρατικό όπου εξέπνευσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: