7 Αυγούστου 2013

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ

 (...ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ)
Της ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΠΙΡΜΠΑ*
[Πηγή: iskra, 05/08/2013]
Τρείς εταιρείες εξωτερικών συμβούλων (Planet, Planning, KPMG) ανέλαβαν να εκτελέσουν το «συμβόλαιο θανάτου» των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) έναντι όχι ευκαταφρόνητης αμοιβής (πάνω από 700.000ευρώ)!!!
Ενώ οι εμείς οι εργαζόμενοι που βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας ,μετράμε 7 μήνες απλήρωτοι με ελάχιστα χρήματα που έχουμε πάρει έναντι των δεδουλευμένων μας και μελλοθάνατοι άνεργοι παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων «ότι τα ΕΑΣ δεν κλείνουν» !!!Και το αυτονόητο που είναι η καταβολή των δεδουλευμένων μας χάνεται και συνθλίβεται για ευνόητους λόγους στη δήθεν διαμάχη ανάμεσα στους κυβερνητικούς κύκλους(ο κακός Στουρνάρας, ο καλός Σαμαράς και οι άσχημοι εργαζόμενοι που θέλουν να ζήσουν τέτοια εποχή)!!!
Επειδή πολλά λέγονται πάνω και κυρίως κάτω από το τραπέζι στις τρείς εταιρείες εξωτερικών συμβούλων που με βάσει τη κυβερνητική ανακοίνωση θα ζητήσουν και τη γνώμη των εργαζομένων!!!!οφείλουμε μια ξεκάθαρη απάντηση και θέση για να μη νομίζει κανείς ότι είμαστε ιθαγενείς που θα τους ξεγελάσουν έποικοι με καθρεφτάκια
Καμιά σοβαρή μελέτη για ανάπτυξη αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ δεν μπορεί να γίνει μέσα σε ένα μήνα, μόνο προαποφασισμένα συμβόλαια θανάτου των εργαζομένων και της παραγωγικής βιομηχανίας των ΕΑΣ για λογαριασμό των δανειστών-δυναστών .Το ανεδαφικό της υποτιθέμενης μελέτης των συμβούλων αναγνώρισε έμμεσα πλην σαφώς κι η νεοδιορισθείσα διοίκηση της εταιρείας, της οποίας το «σχέδιο επανεκκίνησης» από ότι φαίνεται απορρίφτηκε από τον ακούραστο Στουρνάρα.
Στις εταιρείες εξωτερικών συμβούλων (Planet, Planning, KPMG) και στα αφεντικά τους που είναι τα αρμόδια υπουργεία και η δικομματική κυβέρνηση στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα.
  1. Τα ΕΑΣ είναι δημόσια περιουσία και έτσι πρέπει να παραμείνει για να καλύπτει την άμυνα , την ασφάλεια και τα όποια ψήγματα ανεξαρτησίας απόμειναν στη χώρα.
  2. Σ' αυτή τη δημόσια παραγωγική βιομηχανία δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος και καμιά παραγωγική δραστηριότητα. Αντίθετα υπάρχει δυνατότητα παραγωγικής ανάπτυξης πολυεπίπεδης . Δεν μπορεί να ‘μαστε η χώρα των καφέ και των σουβλατζίδικων και να πανηγυρίζουμε τη δοκιμαστική μείωση του ΦΠΑ ως αναπτυξιακό μέτρο!!!
  3. Παραγωγική ανάπτυξη λοιπόν μακριά από τη λογική και τη πολιτική       των κυβερνήσεων και των διοικήσεων της τελευταίας 20ετίας με τα υπέρογκα οργανογράμματα, τα βολέματα ,των υμετέρων του κομματικού πελατειακού συστήματος που θέλει για άλλη μια φορά να «πρωτοστατήσει» στη δήθεν αναδιάρθρωση για να σώσει τα «κεκτημένα» τους, τις αμαρτίες διαφθοράς και στη τελική το τομάρι τους.
  4. Στο ερώτημα αν υπάρχουν παραγγελίες η απάντηση δεν μπορεί να είναι «φιλετάκια» και ξεπούλημα όσο-οσο και όπως –όπως. Υπάρχουν συμβάσεις σε εξέλιξη που έχουν σταματήσει να δουλεύονται με ευθύνη της κυβέρνησης π.χ. όλμοι, ΜΙΝΙΜΙ, ΤΑΚ κ.λ.π . Υπάρχουν νέες συμβάσεις όπως η συμπαραγωγή με τη αμερικάνικη ΑΤΚ, αρκεί να υπογραφεί τώρα αμοιβαία επωφελής σύμβαση συμπαραγωγής. Και όχι συμβάσεις «παλιού τύπου» που εξ αρχής λόγω κυβερνητικών εντολών και οσφυοκαμπτικών διοικήσεων ήταν ζημιογόνες για την εταιρεία.
Αυτό το γνωρίζετε καλά κύριοι άοκνοι του οικονομικού επιτελείου και όσοι θητεύσατε στο υπουργείο άμυνας και βρισκόσαστε εκτός και εντός Κορυδαλλού. Γι αυτό το είδος των συμβάσεων δεν ρωτήθηκε ποτέ κανείς εργαζόμενος αλλά τα κομματικά σας στελέχη που σουλατσάριζαν από ΔΕΚΟ σε ΔΕΚΟ, που πάντα ήταν yes men με το αζημίωτο! Και όλοι μαζί αντάμα ζημιώνατε την αμυντική βιομηχανία και υποθηκεύατε το μέλλον.
ΕΛΕΟΣ: ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΦΤΩΧΟΔΙΑΒΟΛΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ .

*Η Ουρανία Μπίρμπα είναι πρόεδρος σωματείου Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: