2 Σεπτεμβρίου 2013

Γ. Δελαστίκ: Πώς χτίζεται το μίσος των Γερμανών για την Ελλάδα

Πώς χτίζεται το μίσος των Γερμανών για την Ελλάδα

Του Γ. Δελαστίκ
[Πηγή: Freepen, 02/09/2013]
Σοκ παθαίνει κάθε Έλληνας που διαβάζει το φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Bild –την οποία, παρεμπιπτόντως, διαβάζουν και «ενημερώνονται» τουλάχιστον… δέκα (!) εκατομμύρια Γερμανοί κάθε μέρα, καθώς η ημερήσια κυκλοφορία της ξεπερνά τα τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα– της περασμένης Παρασκευής, την επομένη, δηλαδή, της επίσκεψης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην Αθήνα. «Είναι εντελώς τρελοί τώρα αυτοί οι Έλληνες;
Προσβολή εναντίον του Σόιμπλε στην Αθήνα. 100 εκατ. ευρώ έφερε στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε, αλλά, παρ’ όλα αυτά, λοιδορήθηκε» αναφέρουν οι σοκαριστικοί τίτλοι της πρώτης σελίδας της εφημερίδας που διαμορφώνει τις συνειδήσεις εκατομμυρίων Γερμανών, ακριβώς πάνω από το λογότυπο της Bild, παραπέμποντας στη σελίδα 2. Νέα γροθιά στο στομάχι επτάστηλος τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ στη δεύτερη σελίδα: «100 εκατ. ευρώ στη βαλίτσα – Οι Έλληνες προσάγουν σε ανάκριση τον Σόιμπλε»!  
Πώς χτίζεται το μίσος 
Αξίζει να δούμε πώς ένα κατάπτυστο φύλλο με απίστευτη επιρροή στο γερμανικό πληθυσμό, μοναδική στην Ευρώπη και κατωτάτης υποστάθμης, συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικοδόμηση του ανθελληνικού μίσους των Γερμανών. «Αθήνα. Αυτός ήθελε να φέρει ένα σημάδι φιλίας – και οδηγήθηκε σε ανάκριση!»
Έτσι αρχίζει το ρεπορτάζ της η
Bild με μαύρα και υπογραμμισμένα με διαγράμμιση (!) στοιχεία, αναφερόμενη στην επίσκεψη του Σόιμπλε στην Αθήνα και στα 100 εκατ. ευρώ που υποτίθεται ότι θα δώσει η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW για ένα αναπτυξιακό ταμείο στην Ελλάδα. «Αντί όμως για ένα “ευχαριστώ”, από την Αθήνα ήρθε για μια ακόμη φορά μίσος και μοχθηρία!» συνεχίζει η εφημερίδα και πάλι με μαύρα γράμματα.
Αμέσως μετά συνεχίζει, με όλο το κείμενο που ακολουθεί υπογραμμισμένο με διαγράμμιση: «Η προσβολή: την ίδια στιγμή της συνάντησης του Σόιμπλε με τον Σαμαρά, μόνο εκατό μέτρα παρακάτω συναντάται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με τον αριστερό πολιτικό Αλέξη Τσίπρα.
Η απίστευτη απαίτηση και των δύο: η Γερμανία πρέπει να πληρώσει στους Έλληνες τουλάχιστον 108 δις ευρώ “αποζημιώσεων” για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!» Με μαύρα, κεφαλαία γράμματα μέσα το κείμενο η
Bild γράφει:
«ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΡΕΛΟΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;»  
«Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;» Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει τη δήλωση του Σόιμπλε ότι «το θέμα των αποζημιώσεων ξεκαθαρίστηκε μέσω της συμφωνίας του Λονδίνου για το χρέος [Σ.Σ. τη δεκαετία του 1950]» και συνεχίζει ακάθεκτη: «Προφανώς οι Έλληνες δεν θέλουν να αποδεχτούν τη συμφωνία αυτή.
Μια εφημερίδα “χαιρέτισε” τον Σόιμπλε με τον τίτλο “Χάιλ Σόιμπλε”. Βαθμός ασφαλείας νούμερο 1. Το κέντρο της πόλης αποκλείστηκε, έλαβαν θέσεις ελεύθεροι σκοπευτές, 3.500 αστυνομικοί φρόντιζαν για την ασφάλεια [Σ.Σ. του Σόμπλε], 3.000 επιπλέον αστυνομικοί ήταν σε ετοιμότητα.
Μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών διαδήλωσαν χτες εκατοντάδες Έλληνες, οι οποίοι ούρλιαζαν εναντίον του Σόιμπλε: “Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε ώστε να εξαφανιστεί πάλι ο ναζί”». 
Και το ρεπορτάζ του ανθελληνικού μίσους καταλήγει με τις λέξεις: «Η γνώμη της Bild είναι: Θα συνεχιστεί ακόμη αυτή η ιστορία;» Επίσης στη δεύτερη σελίδα της ίδιας εφημερίδας, στην προσωπική του στήλη ο αρθρογράφος Φραντς Γιόζεφ Βάγκνερ γράφει: «Χτες ο υπουργός Οικονομικών μας Σόιμπλε ήταν στην Αθήνα.
Με το “Χάιλ Σόιμπλε” τον υποδέχτηκαν οι τίτλοι των εφημερίδων. Ο Σόιμπλε υποχρεώθηκε να μετακινείται μέσα σε θωρακισμένη λιμουζίνα. Τον φύλαγαν 3.500 αστυνομικοί. Ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονταν στις σκεπές. Έκλεισαν σταθμοί του μετρό.
Όλες οι διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν. Ήταν σαν να βρισκόταν σε επίσκεψη ο Διάβολος», γράφει ο Γερμανός αρθρογράφος και συνεχίζει «ψυχοπονιάρικα»: «Αυτός που πραγματοποιούσε την επίσκεψη ήταν ένας 70χρονος άντρας σε αναπηρικό καροτσάκι, εν μέρει παράλυτος, με το πρόσωπό του σημαδεμένο από τον πόνο. 
Ένας άνθρωπος που γνωρίζεται καλά με τον πόνο. Εσείς, Έλληνες, μπορείτε να μάθετε πολλά από αυτόν – τη θέληση επιβίωσης, τη μη παραίτηση. Αγαπητοί Έλληνες, πρέπει να γίνετε Σόιμπλε»!   «Σκληρό σκυλί» Η επίσης γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine δεν απευθύνεται στα δεκάδες εκατομμύρια πολιτικά ηλίθιων δεξιών Γερμανών που ανήκουν στα λαϊκά και μεσαία κοινωνικά στρώματα που διαβάζουν τη Bild.
H Frankfurter Allgemeine είναι η κατεξοχήν εφημερίδα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της Γερμανίας. Δεν έχει επομένως κανένα λόγο να γράφει ανοησίες για να συγκινεί την «πλέμπα». Πέραν του σχετικού ρεπορτάζ, σε σύντομο σχόλιό της δίνει την ουσία της επίσκεψης Σόιμπλε χωρίς περικοκλάδες, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Από τη σκοπιά του υπουργού Οικονομικών, η χρονική στιγμή της επίσκεψης δεν μπορούσε να είναι καλύτερη.
Το προηγούμενο βράδυ είχε ψηφίσει το Κοινοβούλιο στην Αθήνα ένα πακέτο μέτρων λιτότητας, το σημαντικότερο των οποίων είναι η δυνατότητα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων – κεντρική απαίτηση της τρόικας. Το ότι την επίσκεψη συνόδευσαν διαμαρτυρίες δεν πρέπει να ενοχλεί το Γερμανό. 
Αντιθέτως, με τον τρόπο αυτό θα γυρίσει πίσω στην πατρίδα ως σκληρό σκυλί», ανυποχώρητος, δηλαδή, στα αιτήματα των «τεμπέληδων» Ελλήνων, κάτι που θα ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του στο γερμανικό πληθυσμό ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.
Γι’ αυτό, άλλωστε, και ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Frankfurter Allgemeine εστιάζεται στην ουσία του θέματος και δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρανόησης: «Ο Σόιμπλε κατά της συζήτησης για “κούρεμα” του χρέους». 
Τελεία και παύλα!  
Τους είπε και ψεύτες! Τους «ξέρανε» ο Σόιμπλε τους παρ’ ημίν γερμανόδουλους της κυβέρνησης «Τσολάκογλου» των Σαμαρά – Βενιζέλου, οι οποίοι διέδιδαν με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους ότι αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές θα γίνει νέο «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας, αυτή τη φορά με τους Γερμανούς και τους άλλους Ευρωπαίους να πληρώνουν το κόστος και όχι τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. «Όταν κάποιος δίνει εγγυήσεις και κατόπιν συζητάει για “κούρεμα” του χρέους αυτός είναι ψεύτης!» δήλωσε ορθά-κοφτά ο Σόιμπλε, απευθυνόμενος ουσιαστικά στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και απαντώντας σε ερώτηση του δεξιού προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου.
«Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να παραμείνουν σε όσα έχουν επιτευχθεί και συμφωνηθεί», πρόσθεσε. «Δωράκι» περίμεναν οι γερμανολάγνοι, «ψεύτες» τους είπε το «σκληρό σκυλί» της Γερμανίας! Και επειδή, μάλιστα, έχει πλήρη επίγνωση ότι το να αποκαλέσει «ψεύτες» τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο δεν αποτελεί και καμιά προσβολή για τον πολιτικό βίο και πολιτεία τους, ο Σόιμπλε έσπευσε να διευκρινίσει, διαχωρίζοντας τη δική του στάση: «Πιστεύω ότι εγώ δεν είμαι ψεύτης!» Όσο λάτρεις της ισχύος τους κι αν είναι όμως οι Γερμανοί, τους ενοχλεί όταν οι άλλοι λαοί τούς δείχνουν πόσο τους μισούν. Με έμμεσο τρόπο το καταλαβαίνει αυτό κανείς από το γεγονός ότι τόσο η σκληρή, αλλά σοβαρή δεξιά εφημερίδα DieWelt όσο και η συντηρητική, αλλά επίσης σοβαρή Frankfurter Allgemeine έχουν και οι δύο σε περίοπτη θέση την ίδια φωτογραφία απονομής στον Σόιμπλε από τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου ενός στεφανιού ελιάς. «Ο Σόιμπλε δεν έχει μόνο εχθρούς στην Ελλάδα» είναι η λεζάντα της Frankfurter Allgemeine. «Σωτήρας, νικητής ή Καλός Σαμαρείτης;» είναι η λεζάντας της Die Welt, η οποία, μάλιστα, έχει τη φωτογραφία στην πρώτη της σελίδα.    
Έρχονται νέα μέτρα «Ζαχαρωμένο ψωμί και μαστίγιο» ήταν ο εύγλωττος τίτλος του μεγάλου ρεπορτάζ της Die Welt για την επίσκεψη του Σόιμπλε στην Αθήνα. Κεντρικό σημείο του ότι ο Σόιμπλε «προειδοποίησε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, να μην ονειρεύεται περαιτέρω μείωση του χρέους», όπως επί λέξει τονίζει η γερμανική εφημερίδα. Παράλληλα, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι φέτος και του χρόνου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόσθετες δημοσιονομικές τρύπες συνολικού ύψους περίπου 2 δις ευρώ. «Πάνω από όλους, το ΔΝΤ και η Γερμανία απαιτούν τώρα πρόσθετα μέτρα για να εξοικονομηθούν αυτά τα χρήματα από άλλες γωνίες του ελληνικού προϋπολογισμού» αποκαλύπτει η Die Welt. Στο μεταξύ, συνεχίζεται το παιχνίδι της… δόσης με δόσεις από την ΕΕ, αποδεικνύοντας πόσο ορθή είναι η κακόηχη και… μη πολιτικά ορθή λαϊκή ρήση «μάθαν ότι πηδ…μαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι»! «Υπάρχει ένας αριθμός παραπέρα βημάτων, νομικών και διοικητικοτεχνικών βημάτων και αποφάσεων που πρέπει να γίνουν εντός των επόμενων ημερών από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης», δήλωσε στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν την περασμένη Πέμπτη, την ημέρα, δηλαδή, της επίσκεψης του Σόιμπλε στην Αθήνα. Θα χορέψουν στο ταψί, δηλαδή, οι Ευρωπαίοι τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, τη δουλοφροσύνη και την εθελοδουλία των οποίων απέναντι στους Γερμανούς θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι όλοι οι Έλληνες με νέα καταιγίδα μέτρων παραπέρα εξαθλίωσης του πληθυσμού της χώρας μας. Ως πότε;

[Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ στο τεύχος 197]

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: