1 Ιουνίου 2013

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΗΞΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.



Με μεγάλη προσέλευση συνέδρων από την Αθήνα, την περιφέρεια και το εξωτερικό, παρατηρητών και προσκεκλημένων, ξεκίνησε τις εργασίες του το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ. την Παρασκευή το απόγευμα.
Κατά την έναρξη του Συνεδρίου προσήλθαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι πολλών αντιμνημονιακών κινημάτων, κινήσεων πολιτών, συνδικαλιστικών κινήσεων, προσωπικότητες του αντιμνημονιακού χώρου και συναγωνιστές από τα κινήματα των πλατειών.
Μηνύματα έστειλαν, επίσης, ξένα κινήματα κατά της παγκοσμιοποίησης και πρεσβευτές ξένων χωρών στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερο ενθουσιασμό προκάλεσε και καταχειροκροτήθηκε το θερμό και αγωνιστικό μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος απευθυνόμενος στο συνέδριο, είπε:


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Χαιρετίζω το δεύτερο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ., που το θεωρώ σαν μια κατάκτηση των αντιμνημονιακών δυνάμεων που παρέμειναν πιστές στις αρχές τους συνεχίζοντας τον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα για το καλό της Πατρίδας μας και του Λαού μας.

Εύχομαι να συναντηθούμε στους αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας και που θα είναι πολύ πιο δύσκολοι από πριν λόγω του συμβιβασμού των πρώην συναγωνιστών μας, που τους παρέσυρε η γοητεία της συστημικής Εξουσίας…

Με περισσότερη πίστη και θέληση από ποτέ, σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Μίκης Θεοδωράκης
Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, ο ναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Χατζηπέρος, οι οικονομολόγοι-καθηγητές  Σπύρος Λαβδιώτης και Τάκης Οικονομόπουλος, ο Βασίλης Παπαδόπουλος από το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ο Γιώργος Καραμπελιάς από την Κίνηση Πολιτών ΑΡΔΗΝ, η Φλώρα Παπαδέδε - Γενική Γραμματέας Συλλόγου Επιστημόνων ΔΕΗ  ΚΗΕ, ο Γαβριήλ Πελεκίδης – Γραμματέας ΣΠΙΘΑΣ Αττικής, ο Παναγιώτης Αποστόλου εκ μέρους της ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ο Θεόδωρος Κατσανέβας – εκπρόσωπος του νέου κόμματος ΔΡΑΧΜΗ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ, ο Βαγγέλης Πισίας – επικεφαλής της αποστολής "Ένα Πλοίο για την Γάζα", ο Δημήτρης Τσίγκανος εκ μέρους της Ανεξάρτητης Εργατικής Ταξικής Κίνησης, ο Ιωάννης Μακρίδης εκ μέρους του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, ο Δημοσθένης Παπαμεθοδίου από την Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση, οι Περικλής Δανόπουλος και Δημήτρης Κωλέττης από τους Αγανακτισμένους-Αποφασισμένους, ο Γρηγόρης Πέτρου από το Π.Κ.Κ. (Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα), ο ιατρός Δημήτρης Αντωνίου, ο Τάσος Χατζηπαράσχος (Κίνημα 3ης Απρίλη), ο εκδότης Ελευθέριος Ριζάς, ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Κουτσομητρόπουλος (Γερμανικές Αποζημιώσεις), ο Κώστας Λινάρδος από την Ένωση Πολιτών Χαϊδαρίου, κ.ά.
Κινήματα του εξωτερικού που έστειλαν χαιρετισμούς: το βρετανικό Independence Party, το κυπριακό Indymedia, το κυπριακό Wake Up, το ιταλικό απελευθερωτικό κίνημα Per Il Bene Commune και η πρόεδρός του Monia Benini.
Δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και έστειλαν χαιρετισμό η καθηγήτρια Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη – πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης - πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, η Ζωή Γεωργαντά, καθηγήτρια στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, ο Άγγελος Παπαλεξόπουλος, ανώτατος στρατιωτικός ε.α..
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν και χαιρέτισαν το συνέδριο οι πρεσβείες της Κούβας, της Βενεζουέλας, του Περού και της Ελβετίας.
Συγκινητική, τέλος, ήταν η στιγμή που ανέβηκε στο βήμα ο γνωστός από τους αγώνες του Συντάγματος, παπα-Ηλίας, φίλος του Ε.ΠΑ.Μ., που το καλοκαίρι του 2011 ξόρκιζε τα ΜΑΤ περιτρέχοντας την πλατεία με την χαρακτηριστική «γουρούνα» του.
Το Συνέδριο συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα με την πολιτική εισήγηση του Γ.Γ. της Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρη Καζάκη, και τους απολογισμούς των κεντρικών οργάνων.
Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου ξεκινά το Σάββατο το πρωΐ με τις ομιλίες των συνέδρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: