18 Ιουνίου 2013

Βίντεο: «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας»

«Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας»

Δείτε το 9λεπτο promo video του Γ. Αυγερόπουλου

Ο δημοσιογράφος και δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ «Εξάντας», Γιώργος Αυγερόπουλος, ετοιμάζει ταινία για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ. O βραβευμένος ρεπόρτερ, δίνει μια πρώτη «γεύση» από την ταινία του μέσω ενός 9λεπτου βίντεο που καθηλώνει.
«Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, μας συγκλόνισε. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί βρεθήκαμε στο ραδιομέγαρο από την πρώτη στιγμή. Κάθε μέρα καταγράφουμε ότι βλέπουμε. Μοντάραμε γρήγορα 9 λεπτά για να μη σβηστούν από τη μνήμη μας όσα έγιναν την πρώτη μέρα. Αυτός είναι ο τρόπος αντίδρασής μας. Θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε.
Η sequence αποτελεί προπομπό του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που γυρίζουμε από την αρχή της κρίσης, τα τελευταία τρία χρόνια. Λέγεται AGORÁ - From Democracy to the Market, και αποτελεί διεθνή συμπαραγωγή μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων. Το AGORÁ θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2014», σημειώνει, χαρακτηριστικά, ο βραβευμένος δημιουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: