24 Ιουνίου 2013

«Οι Βούλγαροι διαμαρτύρονται κατά της κάστας της πλουτοκρατίας»

«Οι Βούλγαροι διαμαρτύρονται κατά της κάστας της πλουτοκρατίας»

Διαδήλωση στην Σόφια στις 16/06/2013 [Φωτο: http://www.presstv.ir]
Οι διαμαρτυρίες των Βουλγάρων σε διεθνή μέσα ενημέρωσης
Οι συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των Βούλγαρων πολιτών σε όλη τη Βουλγαρία για την αλλαγή  της διεφθαρμένης πολιτικής τάξης στη χώρα απασχολούν πολλά διεθνή μέσα, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Φόκους, το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
Euronews: 60 Βούλγαροι διανοούμενοι, συμπεριλαμβανομένων καλλιτεχνών και δικηγόρων συντάχθηκαν με το κίνημα διαμαρτυρίας στη Βουλγαρία, επικρίνοντας τη διαφθορά της πολιτικής ελίτ. Οι Βούλγαροι ζητούν διαφάνεια και ενημέρωση για τις πρακτικές της άρχουσας τάξης προς την υπόλοιπη κοινωνία.
PanArmenian net:  Για δέκατη συνεχή ημέρα οι Βούλγαροι βγήκαν στους δρόμους στη Σόφια και σε άλλες πόλεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του διορισμού ενός μη δημοφιλούς μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, το Ντέλιαν Πεέφσκι ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας. Παρά το γεγονός ότι ακυρώθηκε η επιλογή του οι διαδηλωτές συνεχίζουν και ζητούν τώρα την παραίτηση της κυβέρνησης.
France 24: Πριν από λίγους μήνες, ως αποτέλεσμα των μαζικών διαδηλώσεων παραιτήθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Η σημερινή  που είναι στην εξουσία λιγότερο από ένα μήνα κλήθηκε να βάλει τάξη στη χώρα. Εδώ και δέκα ημέρες οι Βούλγαροι διαμαρτύρονται για τη συνεχιζόμενη διαφθορά και ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης των τριών εβδομάδων.
Ria Novosti: Οι διαμαρτυρίες ξέσπασαν στις 14 Ιουνίου. Οι διαδηλωτές επικρίνουν τους πολιτικούς για το ολιγαρχικό μοντέλο διακυβέρνησης από τους πλούσιους. Εκπρόσωποι της βουλγαρικής διανόησης, ακαδημαϊκοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπέγραψαν διακήρυξη κατά της πλουτοκρατίας και οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονται στη χώρα επί δέκα ημέρες.
Daily Star- Λιβάνου: Πάνω από 60 εκπρόσωποι των διανοουμένων υπέγραψαν ένα κείμενο με τίτλο «Χάρτης για την εκκαθάριση του μοντέλου της πλουτοκρατίας στο βουλγαρικό κράτος». Η Χάρτα καλεί για τον τερματισμό της εξουσίας των πλουσίων και την αποκατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.
Μάλιστα, 28 άτομα έχουν συλληφθεί στη βουλγαρική πρωτεύουσα την Κυριακή στις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες κατά τη δέκατη ημέρα των διαδηλώσεων, σημειώνει η λιβανική εφημερίδα.
Ωστόσο οι πρόσφατες διαδηλώσεις- σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο, είναι ως επί το πλείστον ειρηνικές και δεν υπάρχουν συλλήψεις, αν και τη περασμένη Δευτέρα αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των εθνικιστών του Ataka.


Δεν υπάρχουν σχόλια: