17 Ιουνίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει το βράδυ της περασμένης Τρίτης την ΕΡΤ, ερχόμενη σε συνέχεια άλλων εξαιρετικά αυθαιρέτων και αντιδημοκρατικών ενεργειών του κατοχικού καθεστώτος, απετέλεσε την θρυαλλίδα για να υπάρξει μια μεγαλειώδης κινητοποίηση του λαού στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα με σκοπό, όχι μόνο και απλά τη συμπαράσταση στους απολυμένους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά την αναμέτρηση με το καθεστώς σε συνθήκες, -για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό-, ευνοϊκές για το λαϊκό κίνημα. Προσδοκία του κόσμου η εξέλιξη της υπό λειτουργική κατάληψη ΕΡΤ σε ένα πραγματικό δημοκρατικό μέσο έκφρασης των λαϊκών πόθων για ελευθερία και δημοκρατία.

Ο μεγαλειώδης αυτός αγώνας των εργαζομένων και του ελληνικού λαού για να παραμείνει η ΕΡΤ ανοικτή στην κοινωνία, δημοκρατική και πραγματικά ελεύθερη, φαίνεται ότι προδίδεται.

Υπαίτιοι και αυτουργοί αυτής της καταστάσεως είναι οι κομματικοί μηχανισμοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τα συνδικαλιστικά τους φερέφωνα στην ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ, που μολονότι αποκομμένοι από την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων καταφέρνουν ακόμα να παρεμβαίνουν αποφασιστικά εκτρέποντας τον αγώνα και σπέρνοντας σύγχυση και απογοήτευση σ’ αυτούς. 

Το Ε.ΠΑ.Μ. επί ένα πενθήμερο έδωσε υπεράνθρωπο αγώνα και υπό την ευθύνη των εργαζομένων της ΕΡΤ περιφρούρησε και διαφύλαξε με αυτοθυσία τις κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές του ιδρύματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τελικά, αναγκάστηκε -αργά το απόγευμα της Κυριακής- να αποχωρήσει από το εσωτερικό του κτιρίου. Αιτία αυτής της απόφασης έγκειται στο γεγονός ότι η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων αρνείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της ως προς την κατάληξη και τη λειτουργία της ΕΡΤ για την οποία αγωνίζεται.

Ταυτόχρονα, το απεργιακό πρόγραμμα που εκπέμπει η υπό κατάληψη ΕΡΤ επιμένει να είναι πασαρέλα επωνύμων καθ’ υπόδειξη των κομματικών μηχανισμών συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, κάνοντας μόνο μικρά ανοίγματα προς τα ευρύτερα προβλήματα της κοινωνίας τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Αυτοί που ελέγχουν τη ροή του προγράμματος αντιτάχθηκαν  σθεναρά σε κάθε πρόταση ανοίγματος της ΕΡΤ σε κανονικό πρόγραμμα που να αναδεικνύει τα προβλήματα της κοινωνίας που αποκρύπτουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ, το καθεστώς και η ίδια η ΕΡΤ μέχρι πρόσφατα. Επέμεναν πεισματικά να περιορίζεται το μήνυμα του προγράμματος σε μια απλή συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Όλα αυτά δείχνουν ότι απεργάζονται συμβιβασμό με την κυβέρνηση προκειμένου, είτε η ΕΡΤ να γυρίσει στη πρότερη κατάσταση, είτε να εξασφαλίσουν ορισμένα «ψίχουλα» στο νέο καθεστώς λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Παρ’ όλα αυτά, το Ε.ΠΑ.Μ. παραμένει αγωνιστικά στο πλάι των εργαζομένων, τους καλεί να απομονώσουν τους εγκάθετους σε όποια θέση κι αν αυτοί βρίσκονται και συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά να αγωνιστούν με στόχο για μια ΕΡΤ ανοικτή στην κοινωνία και τα προβλήματα του λαού, χωρίς πισωγυρίσματα σε προηγούμενες καταστάσεις.

Αθήνα 17 Ιουνίου 2013

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: