22 Ιουνίου 2013

Ογκώδης διαδήλωση κατά της λιτότητας στη Ρώμη

Ογκώδης διαδήλωση κατά της λιτότητας στη Ρώμη
"Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο" και "Πολιτικοί, εσείς καταστρέψατε την Ιταλία" γράφουν, μεταξύ άλλων, τα πανώ των Ιταλών διαδηλωτών.
[Πηγή:  SigmaLive/AΠΕ, 22/06/2013]
Πάνω από 100.000 Ιταλοί συμμετείχαν σήμερα σε κινητοποίηση που οργάνωσαν στη Ρώμη από κοινού τρία συνδικάτα με αιτήματα τη μείωση των φόρων και την παρουσίαση συγκεκριμένων μέτρων για τη μείωση της ανεργίας.


«Πέφτουμε στο βάραθρο, η φτώχεια αυξάνεται δραματικά. Το οφείλουμε αποκλειστικά και μόνο σε εσφαλμένες οικονομικές επιλογές», δήλωσε ο γραμματέας του συνδικάτου Uil, Λουίτζι Ανζτελέτι.
«Δεν μας ενδιαφέρουν συνεχείς εξαγγελίες οι οποίες δεν μετατρέπονται σε μέτρα που η χώρα έχει άμεση ανάγκη», συμπλήρωσε η Σουζάνα Καμούσο, επικεφαλής του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil.
Tα μεγαλύτερα συνδικάτα της Ιταλίας προχώρησαν σε κοινή διαδήλωση, έπειτα από δέκα χρόνια χωριστών κινητοποιήσεων, συνέπεια -σύμφωνα με τους παρατηρητές- της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η νέα δέσμη μέτρων με στόχο την μείωση της ανεργίας των νέων θα παρουσιασθεί από την κυβέρνηση Λέτα την ερχόμενη Τετάρτη, μια ημέρα πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο της 27ης και 28ης Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: