27 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. για την απαγωγή του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στις  30 Μαΐου 2013, ημέρα Πέμπτη,  στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα και παρουσία πολλών μαρτύρων, έγινε η απαγωγή του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά, με όχημα και  διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ, όπως  παραδέχθηκε και η ηγεσία της και στη συνέχεια ακολούθησε  η παράδοσή του στις Τουρκικές αρχές  που τον καταδίωκαν. 

Ανεξάρτητα από την πράξη για την οποία διώκεται ο εν λόγω Τούρκος από τις αρχές της χώρας του, είναι απαράδεκτη η απαγωγή ανθρώπων από Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με εκείνες της Τουρκίας και ίσως άλλων χωρών και μάλιστα κατά παραβίαση βασικών διατάξεων του Ελληνικού Συντάγματος περί  ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Άρθρο 6) και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Άρθρο 276). 

Το Ε.Πα.Μ. επισημαίνει ότι η σκευωρία αυτή και η ταύτιση, σε αυτήν τη συγκυρία, της Ελληνικής κυβέρνησης με το καθεστώς Ερντογάν, συνδέεται και με την ενοχοποίηση της Ελλάδας στη συνείδηση του αγωνιζόμενου Τουρκικού λαού. 

Το Ε.Πα.Μ. δηλώνει κατηγορηματικά, ότι ο Ελληνικός λαός δεν έχει καμία σχέση με το καθεστώς δουλοπαροικίας χρέους και της δωσίλογης κυβέρνησης, που συνεργάζεται με το καθεστώς Ερντογάν και καταδικάζει απερίφραστα την απαγωγή και την παράδοση του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα.


Αθήνα Ιούνιος 2013

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: