30 Ιουνίου 2013

Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
[Πηγή: iskra, 30/06/2013]
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης! Δύο άτομα δηλαδή που γυαλίζει το μάτι τους – ο ένας ακραίος νεοφιλελεύθερος και ο άλλος ακροδεξιός- αναλαμβάνουν τη διάλυση ο πρώτος του δημόσιου τομέας και ο δεύτερος του δημόσιου συστήματος υγείας. Το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν οι Σαμαράς και ο Βενιζέλος στον ελληνικό λαό για το πόσο εξτρεμιστικά μνημονιακή είναι η κυβέρνηση που συγκρότησαν, ελήφθη. Όλοι κατάλαβαν ότι έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση μνημονιακών ταλιμπάν. Άπαντες οι υπουργοί της μισητής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένοι να χώσουν τα χέρια τους ως τους αγκώνες στο αίμα εργαζομένων.
Ανακοίνωσαν τους στόχους τους ή τους διοχετεύουν στα μέσα ενημέρωσης ως «διαρροές». Πρώτα πρώτα θα στραγγαλίσουν τη δικαστική προστασία των συμβασιούχων με στόχο να απολύσουν πολύ γρήγορα 6.000 συμβασιούχους. Στη συνέχεια σκοπεύουν να απολύσουν 1.000 υπαλλήλους από τα ΕΛΤΑ, που σήμερα έχουν 7.500 υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου έναντι 11.500 που είχαν πριν από λίγα χρόνια. Αμέσως μετά θα διαλύσουν ουσιαστικά τις τρείς αμυντικές βιομηχανίες ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ που σήμερα που σήμερα απασχολούν 2.500 εργαζόμενους ώστε κάθε είδους οπλισμού να αγοράζεται από τους ξένους επικυρίαρχους. Οι κυβερνητικοί βρικόλακες του Σαμαρά και του Βενιζέλου όμως δεν αρκούνται στο αίμα των απολύσεων. Πάνω απ΄όλα θέλουν να μειώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας λοιπόν, πληροφορούν επισήμως τους εργοδότες ότι τώρα που έληξε η μετενέργεια, οι μισθοί των έως και 600.000 μισθωτών που μένουν χωρίς κλαδική σύμβαση μπορούν να μειωθούν μεσοσταθμικά περίπου 20%, με τη μείωση να μπορεί να φτάσει σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 40%! Όσο γι΄αυτούς που θα προσλαμβάνονται με ατομικές συμβάσεις, μπορούν να τους δίνουν 586 ευρώ μεικτά (ένα πεντακοσάρικο δηλαδή στο χέρι) και να τους απασχολούν έξι και όχι πέντε μέρες, καταργώντας το πενθήμερο!
Νέα επίθεση θα κάνει η κυβέρνηση και στις συντάξεις που ακόμη διατηρούνται σε ένα υποτυπωδώς αξιοπρεπές επίπεδο – των δικηγόρων, των μηχανικών, των δημοσιογράφων, των χημικών και κάποιων άλλων κλάδων. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θέλουν ουσιαστικά να οδηγήσουν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας τα αντίστοιχα ταμεία. Όχι ότι αφήνουν εκτός πεδίου βολής και τις άλλες συντάξεις. Κάθε άλλο. Ετοιμάζονται να περικόψουν άμεσα τις συντάξεις κατά περίπου 10%. Σε τραγική κατάσταση μάλιστα έχει περιέλθει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ, με πυρήνα το παλιό ΤΕΒΕ). Αυτός έχει έλλειμμα 850 εκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση θέλει να περικόψει δραστικά τις γλίσχρες ούτως ή άλλως συντάξεις που παρέχει, ενώ η τρόικα πιέζει να μπει κι άλλος φόρος όχι στα κέρδη, αλλά στον τζίρο όλων ανεξαρτήτως των μικρομεσαίων και μεγαλύτερων επιχειρήσεων ώστε να κλείνουν περισσότερες και γρηγορότερα! Ταχύτατα ωθείται προς την αποσύνθεση και ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος φτιάχτηκε ακριβώς γι’ αυτό – για να φάει και τα λεφτά καποιων υγειών ταμείων και να καταρρεύσει στη συνέχεια, διαλύοντας έτσι το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Ο στόχος αυτός προωθείται άριστα. Κάθε μέρα ο ΕΟΠΥΥ δημιουργεί νέα χρέη ύψους …10 εκατομμύρια, 300 εκατομμύρια το μήνα! Ήδη το σύνολο των χρεών του ξεπέρασε τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει τους ασφαλισμένους να πληρώσουν όλο και μεγαλύτερο μέρος των εξετάσεων, αλλά και να ορίσει ανώτατο όριο στα νοσήλεια, οπότε οι φτωχοί άρρωστοι δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στο νοσοκομείο! Θα πεθαίνουν μια χαρά στο σπίτι τους και θα γλιτώνει και το κράτος τις συντάξεις τους!
Μέσα σε αυτό το κλίμα κοινωνικού ολοκαυτώματος που προωθούν οι Γερμανοί, η ΕΕ και το ΔΝΤ σε συνεργασία με τους νέους «Τσολάκογλου» του Σαμαρά και του Βενιζέλου, οι πολιτικές εξελίξεις επιταχύνονται. Στο στρατόπεδο των δοσίλογων όσοι είναι λιγότερο εκτεθειμένοι αποχωρούν και την «κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια» προετοιμάζοντας το πέρασμά τους στο μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτός βγεί πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, με στόχο να σώσουν το πολιτικό τομάρι τους. Πρώτη την έκανε η ΔΗΜΑΡ και μάλιστα με επικεφαλής τον «Κουίσλινγκ» Φώτη Κουβέλη, ο οποίος προσπαθεί να σώσει το κεφάλι του εμφανιζόμενος ως δήθεν επικεφαλής της απόφασης αποχώρησης αντί να περιμένει να εκδηλωθεί το εσωκομματικό πραξικόπημα εναντίον του. Στη συνέχεια αποχώρησε επισήμως από το ΠΑΣΟΚ η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Το διασκεδαστικότερο στην ΠΑΣΟΚική ιλαροτραγωδία είναι ότι μέχρι και οι «κηπουροί» του Γιωργάκη έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν βάσιμη κριτική στον Βενιζέλο από …αριστερά!!! Σαν να μην έφτανε αυτό, επανεμφανίστηκε με πολιτική παρέμβαση μέχρι κι ο ίδιος ο Γιωργάκης! Γέλασε και το παρδαλό κατσίκι!
Αυτοί όμως τη δουλειά τους κάνουν στην υγειά των κορόιδων. Δεν έχουν καθόλου σκοπό να σταματήσουν ποτέ να κάνουν τα ίδια, αν δεν ξεσηκωθούν τα θύματα της πολιτικής τους – οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, οι άνεργοι.
*Δημοσιεύθηκε στο «Πριν» της Κυριακής 30 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: