21 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η αμετροέπεια και η αλαζονεία του καθεστώτος κατοχής και της εσωτερικής τρόικας που το εκφράζει, το οδήγησε τελικά να βάλει «τρικλοποδιά» στον εαυτό του.

Το καθεστώς οδηγήθηκε σε απρόβλεπτη, μέχρι πριν μόλις λίγες ημέρες, πολιτική κρίση και πρέπει να επισημάνουμε ότι σ’ αυτό συνέβαλε αποφασιστικά η σθεναρή στάση των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Παρά τον αιφνιδιασμό που υπέστησαν με τη πράξη κατάργησης της ΕΡΤ, τις εσωτερικές τους αδυναμίες και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην οργάνωση του αγώνα τους, κατάφεραν να κρατήσουν τη κρατική ραδιοτηλεόραση ανοικτή. Η στάση τους οδήγησε στη δημιουργία ενός μεγάλου και αυθόρμητου λαϊκού κινήματος συμπαράστασης, που τις τελευταίες ημέρες έδωσε σημάδια κόπωσης και υποχώρησης, αφού και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν κατόρθωσαν να θέσουν τους δικούς τους ξεκάθαρους στόχους για μια δημόσια ραδιοτηλεόραση αυτοδιαχειριζόμενη και ανοικτή στα μεγάλα προβλήματα της χειμαζόμενης κοινωνίας.

Όμως, παρά τους θεατρινισμούς, τα πισωγυρίσματα, τα ‘μπρος πίσω, τις «καραμπόλες», τις εξαγορές που θυμίζουν ‘μέρες του ’65 και την τεράστια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, το πλήγμα στο καθεστώς είναι καίριο και τα τραύματα μη επουλώσιμα, ανεξάρτητα των εξελίξεων και αν θα γίνει κατορθωτή (που θα γίνει), η δεδηλωμένη στο Κοινοβούλιο.

Το καθεστώς παραπαίει. Ήρθε η ώρα να του δοθεί το τελειωτικό χτύπημα. Οι χθεσινοβραδινές εξελίξεις δίνουν νέα πνοή και νέες δυνατότητες στον αγώνα.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, τώρα, δεν πρέπει να κάνουν ούτε βήμα πίσω. Αντίθετα, θα πρέπει να κλιμακώσουν τον αγώνα, να κρατήσουν με κάθε τρόπο την δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοικτή στην ανάδειξη των τεράστιων κοινωνικών προβλημάτων που το κατοχικό καθεστώς έχει προκαλέσει.

Το λαϊκό κίνημα συμπαράστασης, επίσης, θα πρέπει τώρα να γιγαντωθεί και να προστρέξει σε συστράτευση με τους εργαζομένους, δίνοντάς τους όλη την στήριξη που απαιτείται καθιστώντας την ΕΡΤ απόρθητο οχυρό της λαϊκής αντίστασης. Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάσει αναμένοντας τις εξελίξεις. Κάθε ελεύθερος πολίτης, κάθε δημοκράτης, ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κομματικές εντάξεις θα πρέπει να βρεθεί στη πρώτη γραμμή του αγώνα.Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης για όλους!

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.), που από την πρώτη στιγμή προσέτρεξε και έδωσε στο πλάι και μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ αυτόν τον πολυήμερο αγώνα, δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσει εντείνοντας στο έπακρο τις προσπάθειές του πάντα στο πλάι και μαζί με τους εργαζόμενους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να προχωρήσουν και να αποδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, αλλά και τη διάθεσή τους να προασπίσουν τη δημόσια περιουσία. Να παραμερίσουν τους κομματικούς εγκάθετους και τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και να προχωρήσουν σε λειτουργικές καταλήψεις παντού, στο μετρό, στα λεωφορεία, στη ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ. Κανένας δημόσιος οργανισμός, καμιά υπηρεσία να μην επιτραπεί να κλείσει, αφού είναι γνωστό ότι μετά την ΕΡΤ ακολουθούν πολλοί άλλοι οργανισμοί. Δεν θα πρέπει να αφεθεί κανένα περιθώριο στο καθεστώς να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί.
Τέλος, για μια ακόμα φορά, καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάψουν επιτέλους να νομιμοποιούν το καθεστώς και παραιτούμενα από αυτό το κοινοβούλιο της ντροπής, να διευκολύνουν το Λαϊκό Κίνημα στο καθήκον του για την οριστική ανατροπή του φαύλου καθεστώτος της υποτέλειας στους επικυρίαρχους και του αλήτικου «τσαμπουκά» προς την Κοινωνία.

Αθήνα 21 Ιουνίου 2013
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.
       

Δεν υπάρχουν σχόλια: