16 Ιουνίου 2013

Λευτέρης Ριζάς: ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ

του Λευτέρη Ριζά

[Πηγή: οιστρος, 15/06/2013]
Όλο το πλέγμα:  οικονομικό-πολιτικό και δημοσιογραφικό (κυρίως οι μεγαλοεκδότες και καναλάρχες, οι διαπλεκόμενοι ή όπως τους είχε αποκαλέσει ο Κώστας Καραμανλής «οι νταβατζήδες» ) έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά: να μας εξηγήσουν και αποκαλύψουν τα όσα συνέβαιναν στην «αμαρτωλή» ΕΡΤ, εκεί στο Μέγαρο της οδού Μεσογείων.
Στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», 16/6/13, θα διαβάσουμε την δακρύβρεχτη «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ» (σελ.Α20-23). Μόνο που δεν θα πρωταγωνιστούν ο Νίκος Ξανθόπουλος και η Μάρθα Βούρτση. Αλλά το γνωστό «Συγκρότημα» που εμπλέκεται σε όλη την αμαρτωλή ιστορία της εξάρτησης και εθνικής υποδούλωσης της χώρας από την ημέρα που γεννήθηκε. Να θυμηθούμε μόνο τους διαδηλωτές που έκαιγαν φύλλα των ΝΕΩΝ την εποχή της αποστασίας (1965) αποδοκιμάζοντας έτσι τη στάση τους στο παλατιανό πραξικόπημα. Άλλωστε ότι το «Ελεύθερο Βήμα» και τα «Αθηναϊκά Νέα» της κατοχής αναγκάστηκαν να κόψουν τον τίτλο τους για να ξεχαστεί η σχέση τους με τις δυνάμεις κατοχής, μάλλον λέει πολλά.
Η ΕΡΤ στο βαθμό και την έκταση που βουτήχτηκε στην αμαρτία το οφείλει ακριβώς στις αμαρτωλές κοινωνικο-πολιτικές δυνάμεις που με κάθε μέσο και τρόπο κυβέρνησαν τον τόπο στη διάρκεια και μετά την κατοχή. Αυτές δηλαδή που με τα όπλα και τη καθολική βοήθεια των Αγγλοαμερικάνων γονάτισαν αυτό τον λαό, προκειμένου να μην αποκτήσει την κοινωνική-πολιτική και εθνική λευτεριά του. Όταν αυτές οι δυνάμεις δια στόματος του κορυφαίου εκπροσώπου τους ομολογούσαν ότι αναπνέουν με δύο πνεύμονες – τον μεν αγγλικό το δε αμερικανικό – δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να ανοίγουν το δρόμο για να βουτηχτεί όλη η Ελλάδα στην αμαρτία της εθνικής και κοινωνικής υποδούλωσης και παρακμής.
Το οικονομικό-κοινωνικό μοντέλο που σήμερα όλοι τους παραδέχονται ότι έχει χρεοκοπήσει υπήρξε επιλογή των «νικητών» του λεγόμενου «εμφυλίου πολέμου». Δεν νίκησαν και καμάρωναν γι αυτό με σκοπό να σώσουν την Ελλάδα και το λαό από τη φτώχεια, δεν του υποσχέθηκαν τότε ότι «θα τρώει με χρυσά κουτάλια» κλπ.; Ποια ήταν η τύχη των υποσχέσεων τους; Φυλακές, εξορία και εκτελεστικά αποσπάσματα  για όσους πολέμησαν ενάντια στους κατακτητές, μαζική μετανάστευση, προδοσία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου, αποσιώπηση του σφετερισμού του ονόματος της Μακεδονίας από τη Γιουγκοσλαβία του Τίτο, μια και ο τελευταίος είχε προσεγγίσει τις ΗΠΑ ως αντίβαρο στις πιέσεις του Στάλιν. Και η συνέχεια τους το ίδιο μαύρη. Δολοφονία Λαμπράκη, βασιλικό πραξικόπημα και τελικά επιβολή ανοικτής αντικοινοβουλευτικής δικτατορίας. Που οδήγησε στην ανατροπή του Μακάριου και την εισβολή και κατοχή της Βόρειας Κύπρου από τους συμμάχους Τούρκους.
Στη συνέχεια νέες υποσχέσεις για διαρκή βελτίωση της ζωής του λαού: ΕΟΚ, ΕΕ, Ευρώ κλπ. Ακινησία με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς, ραδιουργίες για να επιβληθεί το σχέδιο Αναν, προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών – ακόμα και η Αλβανία του Μπερίσα διεκδικεί εδάφη μας – και αμφισβήτηση της Μακεδονίας, ανοιχτά σύνορα για να μπαίνει όποιος θέλει μέσα στη χώρα και στο τέλος (μάλλον στην αρχή του τέλους) μας τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι και μέτρα τους.
Στο χορό αυτό πήραν μέρος σχεδόν όλοι τους: δεξιοί, κεντρώοι δημοκράτες, σοσιαλιστές και με ένα ιδιότυπο ρόλο και η αριστερά μας. Αυτή εγκαταλείποντας σταδιακά την εθνική διάσταση του κοινωνικού και πολιτικού αγώνα και περιοριζόμενοι στο κυνήγι μόνο του μεροκάματου και στη συνέχεια ένα άλλο κομμάτι της στις ονειρώξεις του ευρωκομουνισμού – που περιέπεσε σε ευρωσοσιαλισμό – και της παγκοσμιοποίησης, στα «ανθρώπινα» δικαιώματα, κλπ.  Ο λαός έμεινε να προσπαθεί να διασωθεί μόνος του. Έδωσε και δίνει καθημερινούς αγώνες. Θυσίασε και εξακολουθεί να θυσιάζει τους καλύτερους γιούς και κόρες του. Τώρα τα βλέπει να παίρνουν, σπουδαγμένα πια, το δρόμο της ξενιτιάς. Για να βρούνε δουλειά και ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό και αν είναι η μεγάλη αμαρτία.
Και τώρα όλοι αυτοί που συστηματικά οδήγησαν χώρα και λαό στην καταστροφή – σε σημείο που αύριο μπορεί να μην υπάρχουμε σαν λαός και έθνος -  τολμάνε και μιλάνε για την αμαρτωλή ΕΡΤ που ακριβώς αυτοί δημιούργησαν.
Έχει ενδιαφέρον ότι ανάμεσα σε αυτούς που συνέλαβαν το μεγαλόπνοο σχέδιο να κλείσει η αμαρτωλή ΕΡΤ – όπως διαβάζουμε σήμερα στον τύπο – είναι και ο παλιός ρηγάς Χρύσανθος Λαζαρίδης [στον ΟΙΣΤΡΟ  του  είχατε αφιερώσει σχετικό άρθρο: Η άνοδος της μετοχής του Χρ. Λαζαρίδη του Κλεομένη Κωνσταντίνου, 24/1/2013 ].
Ο οποίος ξέχασε – ή έχασε – την «πατριωτική» του ταυτότητα και απόψεις, όπως τις ανάπτυσσε και υπεράσπιζε την εποχή της κρίσης στα Ίμια και κατόπιν στο «Δίκτυο 21» και σήμερα φροντίζει με άνεση να υπηρετεί τις αντίθετες  πολιτικές. Αλλά έτσι συμβαίνει πάντοτε: ή υπερασπίζεσαι το έθνος, δηλαδή τα συμφέροντα του λαού, «προδίνοντας» τα στενά ταξικά σου συμφέροντα ή θυσιάζεις τα εθνικά-λαϊκά για να υπηρετήσεις τα ταξικά σου, μαζί και πλάι με την κυρία Μέρκελ ή τον Ομπάμα ή ακόμα και τη φίλη Τουρκία.
Αξίζει να εξετάσουμε από πιο κοντά τα όσα υποστήριξε για την ΕΡΤ ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στο 9ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και φυσικά στο άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Γι αυτό θα επανέλθουμε λίαν συντόμως.

Υ.Γ. Δεν έχω ξεχάσει τη συνέχεια για το Κυπριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: