8 Ιουνίου 2013

Ιταλία: «Χωρίς προοπτική για το μέλλον, η εξέγερση γίνεται η μόνη προοπτική»

«Χωρίς προοπτική για το μέλλον, η εξέγερση γίνεται η μόνη προοπτική»


[Πηγή: LiFO, 07/06/2013]
Στην Ιταλία ο πρόεδρος των Νέων Βιομηχάνων φοβάται ξεσηκωμό λόγω της κρίσης
Για τον κίνδυνο να υπάρξει εξέγερση λόγω της οικονομικής κρίσης έκανε λόγο ο  πρόεδρος της Ένωσης Νέων Ιταλών Βιομηχάνων, Γιάκομο Μορέλι στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης της οποίας προΐσταται. «Χωρίς προοπτικές για το μέλλον, μετατρέπεται σε προοπτική μόνον η εξέγερση», επισήμανε ο Μορέλι, προσθέτοντας ότι «το αύριο είναι κενό ελπίδας και το σήμερα γεμάτο αγωνία».    
«Μόνο οικοδομώντας και πάλι ένα κλίμα πραγματικής εμπιστοσύνης, χάρη στη διαφάνεια, στη συνοχή και σε μια νέα ηθική συμπεριφορά στη διαχείριση του δημοσίου συμφέροντος θα ξεπεράσουμε την κρίση», σημείωσε ο Ιταλός βιομήχανος καις τάθηκε στο γεγονός ότι η ανεργία των νέων στην Ιταλία βρίσκεται στο 40,8% -και ανεβαίνει δέκα ποσοστιαίες μονάδες στις νότιες περιφέρειες της χώρας-, ενώ η βιομηχανική παραγωγή έχει συρρικνωθεί κατά 25%.  
«Η οικονομική ανάπτυξη, η ελευθερία του επιχειρείν και η κοινωνική συνοχή πρέπει να καταφέρουν να συμβαδίσουν», σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  ο επικεφαλής των νέων ιταλών βιομηχάνων.  
Υπενθυμίζεται ότι η ανεργία στην Ιταλία είναι στο 12,5% και πριν από λίγες ημέρες το καμπανάκι του κινδύνου για αυτό το λόγο, καθώς «κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή» χτύπησε και ο επικεφαλής της ιταλικής κεντρικής τράπεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: